+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Sellaiset 20 ylimääräistä vesipumppua siihen tarvittiin, mutta keskiviikkona tulvaveden pinta niin kaupungissa kuin Ping -joessakin alkoi hiljalleen laskea.

Vaikka Ping -joen pinta onkin jo alle kriittisen tason, oli kaupungin kaduilla vielä keskiviikkoaamuna klo 9 yli 1,5 miljoonaa kuutiometriä sinne kuulumatonta vettä. Tulva-alueet ovat onneksi pienenemään ja mataloitumaan päin.

Kaikkein pahiten tulvaveden alle jäätiin Wiang Thongin asuma-alueella Chang Khlan Roadin varrella sekä Pa Phrao Nokissa. Nawaratin sillan alueella mitattiin jokiveden pinnan korkeudeksi 3,57 metriä, mikä on 13 cm kriittisen tason alapuolella. Oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Varakuvernööri Worayan Boonnaratin mukaan tulvavesien poistaminen onnistui ennakoitua nopeammin ja tämä oli omiaan minimoimaan tulvavahinkoja. Kaupungin työntekijät siivoavat nyt jälkiä kaikkiaan 10:llä alueella, joilta tulvavesi on saatu kuivattua ja työt etenevät sitä mukaa, kun vesi alenee. Sitten aletaankin jo pikku hiljaa valmistautua Loy Krathongia varten.

Katseet kohti tulevaa. Thaimaan toinen suuri kansallinen juhla, Loy Krathong, on jo ovella.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: