+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Provinssin hallinto antoi jo tiukan määräyksen Suan Dokin portin korjaustöiden kiirehtimisestä sen jälkeen, kun kaupungin asukkaat lähettivät hallintoon kuvia portin viereiseen tiilimuuriin ilmestyneestä halkeamasta (pikkukuva).

Kuten kaikki paikkakunnalla käyneet tietävät, on Chiang Main vanhakaupunki muurien ja kanaalin ympäröimä. Muurin ympäri kulkee sekä sen sisä- että ulkopuolella vanhaa kaupunkia kiertäviä katuja, joiden nimet vaihtelevat sen mukaan kulkeeko katu pohjois-eteläsuunnassa vai itä-länsisuunnassa muurin sisä- tai ulkopuolella. Nyt etenkin autoilijat pelkäävät muurien alkavan sortua näille kaduille.

Viime syyskuussa saatiin aiheesta jo esimakua, kun vanhan kaupungin alueelle johtava Chang Phuakin portti sortui rankkasateiden seurauksena. Tähän kokemukseen nojaten muurien ja niihin liittyvien porttien kunnossapidosta vastaavan 7th Fine Arts Officen johtaja Therdsak Yenjura ehti jo ilmoittaa, ettei muurissa näkyvä halkeama muodosta uhkaa kaduilla liikkujille.

Vanhankaupungin muurissa Suan Dokin portti sijaitsee vasemmalla Maharaj’n sairaalan kohdalla.

– Me havaitsimme sen jo viime vuonna ja totesimme sen vaarattomaksi, hän sanoi julkisuudessa.

– Koko muuria tukee maakumpu, jonka ansiosta sortumavaaraa ei ole, johtaja julisti.

Nyt sitten provinssihallinnon päätöksellä kuitenkin on.

Ehkä johtaja Therdsak pitää kiirehtimistä turhana siksi, että Suan Dokin portti rakennettiin kuningas Mengrain aikana vuonna 1296. Se on saman ikäinen kuin syyskuussa sortunut Chang Phuakin portti, mutta vastahan Suan Dokin porttia korjailtiin vuonna 1818. Historialliseksi monumentiksi se nimettiin 1935.

Kaupungin pohjoispuolella sortui samanikäinen portti viime syyskuussa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: