+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Rankkasateiden lisäksi vettä tulee Chai Natin patoaltaasta.

Vedenpinnan nousun ennakoidaan alkavan viimeistään sunnuntaina ja jatkuvan keskiviikkoon asti. Sen ennakoidaan olevan 30-50 cm, mikä tulee aiheuttamaan lisää tulvia niin Bangkokissa kuin kaikissa muissakin provinsseissa Chai Natin ja Bangkokin välillä.

Patoaltaasta tullaan ensi sunnuntain ja tiistain välillä laskemaan vettä 2.200-2.300 kuutiota sekunnissa. Kun yksi kuutio on tuhat litraa, niin laskepa huviksesi kuinka monta litraa vettä sieltä valuu kohti Bangkokia joka ikinen tunti kolmen päivän ajan.

Eniten joenpinnan nousu vaikuttaa alavilla mailla, joista mainittakoon Pa Mokin sekä Chaiyon alueet Ang Thongissa; In Burin ja Phrom Burin alueet Sing Burissa; Bang Banin, Senan ja Phak Hain seutukunnat Ayutthayassa sekä osia Pathum Thanin, Nonthaburin ja Bangkokin alueilla.

Tämä kartta selittää osan Bangkokin tulvaongelmista. Kaupungin pohjoispuolella sijaitsevat valtavat vesialueet pyrkivät kaikki täyttyessään valumaan Bangkokin läpi mereen.

Paikallinen Ilmatieteen laitos lupaa lisäksi korkeapaineen pukkaavan Kiinasta monsuunia Thaimaan pohjois- ja keskiosiin. Käytännössä tämä tarkoittaa lisää rankkasateita melkein koko maahan.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: