+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jatkuvajuonisessa sarjassamme Pattayan pieleen menneistä julkisista rakennustöistä siirrytään nyt kaduilta ja rannoilta Chaiyaphruekiin, jossa vuoden 2023 Aasian kisoja varten rakenteilla vuodesta 2008 asti ollut stadion on saanut asukkaat kyselemään töiden valmistumisesta.

Vaikkei rakentamisesta mitään ymmärtäisikään, niin kyllä kai on turvallista olettaa, että melkoisen iso pitäisi stadionin olla, jotta sen 60 -prosenttisesti valmiiksi saaminen kestäisi 13 vuotta. Pattayan silloinen kaupunginjohtaja Sonthaya Khunplume nimittäin totesi vuonna 2021 stadionin olevan jo 60 -prosenttisesti valmis.

Syitä rakennustöiden viivästymiseen on vähintään yhtä monta kuin Walking Streetilläkin. On ollut työvoimapulaa, koronaa ja mitä nyt milloinkin on keksitty syyksi siihen, että 775 miljoonan bahtin (n. 21,5 meur) rakennusprojekti törröttää yhä keskeneräisenä eikä työmaalla näy ristin sielua. Keltähän voisi kysyä projektiin tarkoitettujen rahojen kohtalosta?

Stadionin rakennustyömaan ympärillä on toki asiaan kuuluvat irralliset sähköjohdot, kivikasat ym. Olleet jo pitkään.

Kukaan paikallisista asukkaista ei enää usko 20.000 katsojaa vetävän stadionin valmistuvan vuoden 2023 Asian Gameseihin mennessä, mutta vuoden 2026 viidensiin nuoriso-olympialaisiin se voisi vielä ehtiä, mikäli toimeen tartuttaisiin nyt. Siitä ei liene pelkoa.

Tilanteen voit käydä itsekin toteamassa osoitteessa soi Chaiyaphruek 2.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: