+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Uudet rautatiekiskot Bangkokista etelään tuovat muassaan uuden rautatieaseman Hua Hinin lisäksi myös Cha-Amiin.

Oikeastaan vähän harmikin, sillä vaikka Hua Hinin rautatieasemasta pidetäänkin paljon enemmän ääntä kuin Cha-Amin vanhasta asemasta, niin siinä on kuitenkin sitä samaa menneen maailman henkeä kuin Hua Hinissäkin. Eikä ihme, sillä asema avattiin vuonna 1911 Phetchaburista kohti etelää valmistuvan vanhan ratayhteyden saavuttaessa Cha-Amin.

Valmistuessaan uusi rautatieasema tunnettiin nimellä Ban Cha-Am.

Kun Bangkokista etelään liikennöivä Southern Line -rautatielinja valmistui vuonna 1916, tuli Cha-Amin asemasta koko alueen pääasiallisin rautatieasema. Tuolloin Cha-Amin ranta oli yksi Thaimaan ensimmäisistä turistialueista. Aseman nimi vaihdettiin Ban Cha-Amista pelkkään Cha-Amiin vasta niinkin myöhään kuin 2010.

Tiesitkö, että Southern Line on vielä tänäkin päivänä Thaimaan pisin rautatielinja?

Kun katsoo Cha-Amin rautatieasemaa tänään, niin aika vähän on muuttunut esimerkiksi tuon pikkukuvan ottamisen jälkeen.

Ja jos on rautatie Bangkokista Malesian rajalle pitkä, niin pitkä on myös matkaan kuluva aika. Hua Hinin Suomalaisen toimittaja Minna Vesterinen matkusti kerran rautateitse Hua Hinista Malesian puolelle Butterworthiin ja kertoi matkan aikana hyvin ehtineensä kirjoittaa jutun, ottaa siihen tarvittavat kuvat, huolehtia tuolloin kaksivuotiaasta tyttärestään ja vielä suunnitella jutun ulkoasunkin ennen Butterworthiin tuloa. Jossain välissä piti hoitaa myös rajamuodollisuudet ja vaihtaa junaa.

Siksi vuonna 2023 valmistuvaksi arvioitu uusi rautatielinja tulee todella tarpeeseen ja tuo varmasti lisää “junan tuomia” ihmisiä kaikkialle Prachuap Khiri Khanin ja myös Phetchaburin provinssiin.

Cha-Amin uusi rautatieasema vaatii vielä vähän pihatöitä.

Kehitys kehittyy, Eskoseni ja uusi rautatielinja tuo mukanaan uudet junat, nopeammat yhteydet, parempaa matkustusmukavuutta ja myös tuon kuvassa näkyvän uuden rautatieaseman. Ei lähde juna enää Hua Lamphongista kohti etelää Ban Cha-Amin ja Hua Hinin kuninkaallisen rautatieaseman kautta kohti kaukaista Malesiaa, vaan Bang Sue Grand Centralista kohti paljon entistä lähempänä olevaa Kuala Lumpuria, jonne tullaan lähes pelkästään uusien asemien kautta.

Me emme enää ole näkemässä tehdäänkö joskus vuonna 2130 taas uusia ratatöitä ja asemia, mutta saatiinpahan todistaa yhtä merkittävää vaihetta Thaimaan rautateiden historiassa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: