+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Samaan aikaan, kun suomalaiset juhlivat Kalle Rovanperän rallimenestystä, juhlitaan Buriramissa vuosittaisen MotoGP:n taloudellista menestystä.

Maailmanlaajuisesti noin 800 miljoonaa ihmistä todisti portugalilaisen Miguel Oliveiran voittoa Buriramin Chang International Circuitilla, mutta vain harva oli todistamassa sitä voittoa, kun katsottiin mitä viivan alle jäi. Niitä tilaisuuksia kun harvemmin televisioidaan, missä kassaa lasketaan.

Tänä vuonna totuttuun tapaan ei Buriramissakaan vältytty sateilta, jotka pakottivat järjestäjät lyhentämään Moto2 -kilpailua 24:stä kierroksesta 16:n kierroksen mittaiseksi ja siirtämään pääkilpailun alkua tunnilla. Thaimaalaisen 178.463 -päisen kisayleisön tunnelmia latisti vielä Moto2 -kisaan paalulta lähteneen Somkiat Chandran ulosajo johtoasemasta jo toisella kierroksella, mutta järjestäjien tunnelmia tämäkään ei haitannut.

Ja miksi olisikaan, kun kisojen taloudellinen tulos kertoi yli neljän miljardin bahtin (n. 115 meur) matkailutuotoista Buriramille ja naapuriprovinsseihin kisaviikonlopun aikana. Siihen verrattuna se, että italialainen Dennis Foggia voitti Moto3 -kilpailun on aika pieni uutinen. Ei ihme, että näistä kisojen järjestelyoikeuksista suorastaan tapellaan ja kyllähän siellä Kymiringilläkin jostain tällaisesta haaveiltiin.

Ensi vuonna Buriramissa ajetaan 27.-29.10.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: