+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayan poliisi sai alkuviikosta Pattaya Bus Cooperativelta Bolt -takseja koskevan tutkintapyynnön.

Tutkintapyynnössä poliisia pyydettiin selvittämään, ovatko kaikkien Bolt -kuljettajien autot asianmukaisesti varusteltuja, rekisteröityjä ja vakuutettuja.

Pyynnön perusteella poliisi alkoi syynätä Bolt -taksien kuljettajien lupia ja vakuutuksia sekä heidän käyttämiensä autojen omistussuhteita ja rekisteröintejä. Lisäksi tarkastettiin kuljettajien ajokortit. Tarkistukset alkoivat keskiviikkona 8.2. klo 17. Operaatiota johti uusi poliisipäällikkö Thanapong Phothi.

Ratsian tulokset olivat suorastaan masentavia. Useimmilla tutkituista Bolt -takseista asiat olivat kaikkea muuta kuin kunnossa. Taksin kuljettamiseen vaadittava taksin liikennelupa puuttui, taksin kuljettamiseen vaadittu erityisajokortti puuttui eikä autoakaan oltu huomattu rekisteröidä yksityiskäytössä olevasta julkiseksi kulkuneuvoksi. Monelta puuttui myös julkisille kulkuneuvoille pakollinen vastuuvakuutus.

Bangkokin kaduilla liikkuvat ja Boltin tapaan toimivat MuvMin sähköiset tuk tuk -taksit ovat luvallisia. Niiden takana on sähkötuktukeja valmistava yhtiö.

Pattayan luvallisten taksinkuljettajien väitteet siitä, että Bolt -taksien halpuus perustuu pitkälti lupaehtojen kiertämiseen saivat ainakin tämän ratsian perusteella katetta. Erittäin moni turistien suosimista halvoista Bolt -takseista toimii ilman asianmukaisia lupia ja syö ansiomahdollisuuksia luvallisilta takseilta.

Tarkastusten yhteydessä saamiaan 2.000 bahtin (n. 56 €) kuljettajat kommentoivat sanomalla ansaitsevansa erittäin vähän ja että taksikyytien ajaminen oli heidän ainoa mahdollisuutensa saada vuokransa ja muut laskunsa maksettua. Kuljettajien mukaan heillä itsellään ei ole varaa kalliiseen ja aikaa vievään paperisotaan taksiensa laillistamiseksi eivätkä työnantajatkaan auta asiassa.

Nähtävissä on, että kiistat Bolt -taksien ja luvallisten taksien kuljettajien välillä sen kun jatkuvat vielä pitkään. Asian selvittelyä ei yhtään helpota Bolt Thailandin ottama kanta, jonka mukaan he ovat ainoastaan taksien tilauksia välittävä yritys ja kuljettajat ovat itsenäisiä yrittäjiä eivätkä Boltin työntekijöitä.

Ensin vei korona takseilta asiakkaat ja sitten tulivat Bolt ja Grab.

Toisinaan nämä kuljettajien väliset kiistat johtavat yhteenottoihin, kuten viime tammikuussa kerroimme tapahtumista Pattaya Nuan linja-autoaseman maisemissa.

Lopuksi lienee paikallaan muistuttaa, että kaikki Bolt -taksit eivät sentään aja laittomasti Pattayallakaan. Laillisen, taksirekisterissä olevan taksin tunnistaa helposti siitä, että siinä on keltaiset rekisterikilvet.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: