+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Helmikuu 2019 oli jälleen viime vuoden vastaavaa aikaa parempi. Kun meillä vuoden 2018 helmikuussa oli 17.725 lukijaa, niin tänä vuonna teitä oli yli 5.000 lukijaa enemmän. Yhteensä 22.742. Lukukertoja kertyi kuukauden mittaan 38.602. Mutta mennään varsinaiseen aasiaan:

Olemme viime viikkoina sangen usein törmänneet niin omituiseen asiaan, että siihen on pakko puuttua.

Jotkut ihmiset eivät nimittäin näytä ymmärtävän, että nuo näillä sivuilla esiintyvät mainosbannerit ovat kaupallista viestintää eli suomeksi sanottuna maksettuja mainoksia.

Ei se, että näillä sivuilla on Pattayan suomalaisen koulun mainos, tarkoita sitä että me kävisimme Pattayan suomalaista koulua. Eikä HIVPointin mainos tarkoita sitä, että jollain meistä olisi HI -virus. Noita bannereita voi kuka tahansa ostaa hintaan 2.000 bahtia/kk tai 20.000 bahtia/vuosi ja ohjata niiden kautta linkin vaikka pohjois-korealaisille käytettyjen traktorien myyntisivustolle, mikäli niin haluaa.

Mainosten myynti johtuu siitä, että näiden sivujen ylläpito ei ole ilmaista ja tekijöillekin pitää aina välillä vähän palkkioita maksaa. Siihen tarvitaan rahaa, jota me saamme sivujen mainostajilta.

Kukaan meistä ei myöskään aja taksia, vaikka tuo taksipalvelu näillä sivuilla mainostaakin. Hyvin ovat ainakin toistaiseksi saaneet rahoilleen vastinetta. Ennätyspäivänä on meidän kauttamme tullut heille kahdeksan lentokenttäkeikkaa. Ei tullut isona yllätyksenä, kun tammikuussa kertoivat mainostavansa täällä myös ensi vuonna ja tarjoutuivat kustantamaan Luckille sellaiset käyntikortit, joissa mainitaan Lucky Laundryn yhteydessä myös se heidän taksipalvelunsa. Joku kylttikin sieltä on kuulemma tulossa. Selvästi ovat olleet mainokseensa tyytyväisiä, nämä taksimiehet ja -naiset.

Perussuomalaiset ilmoittivat Pattayan -vaalitilaisuudestaan ensin muun tekstin joukossa ja sittemmin omalla eduskuntavaalit -aiheisella bannerillaan. Banneri tuli samana päivänä, kun Pattayalta välitettiin puoluetoimistoon tieto siitä, että Pattaya Suomi -seuralta vaalitilaisuutta varten vuokrattu tila oli ääriään myöten täynnä. Toki sitä tilaisuutta mainostettiin muuallakin, mutta Thaimaansuomalainen sai siitä hyvästä vähän pidemmän mainoksen, mistä Perussuomalaisille nöyrä kiitoksemme.

Näitä esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon, mutta jotta tehtäisiin pitkästä asiasta lyhyt, niin sanotaan vaikka niin, että meille kaikkien mainostajien raha on saman väristä ja me mielellämme toteutamme mitä erilaisimpia projekteja heidän kanssaan. On sponsoroituja artikkeleita, normaaleja yrityksen kotisivuille johtavia bannereita, facebook -sivuille johtavia bannereita ja mitä nyt asiakas haluaakin. Tällä hetkellä olemme toteuttamassa erään yksityissairaalaketjun kanssa projektia, jossa Thaimaassa oleskelevat suomalaiset voisivat halutessaan varata sieltä lääkäriajan samaan tapaan kuin tuossa taksibannerissakin. Tuleeko siitä alueellinen vai valtakunnallinen, on vielä auki.

Mainostajille haluan sanoa, että meitä kannattaa kokeilla. Se ei Suomen hintatasoon verrattuna ja euroissa maksa juuri mitään, mutta tulokset saattavat yllättää. Paatuneemmankin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: