+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Patong Beachin Bangla Roadilla toimivat yrittäjät haluavat eroon kadulla toimivista ruokien ja juomien myyjistä sekä transsukupuolisista prostituoiduista.

Patongin yrittäjäyhdistyksen (PEBA) pj. Weerawit Kreuasombat kertoo transsukupuolisia prostituoituja toimivan Banglalla jo yli 100.

– Kadulla toimiville yrittäjille on tullut lukuisia valituksia heistä. Häiritsevät turisteja omilla ehdotuksillaan ja näpistelevät. Taskuvarkaitakin heidän joukossaan on. Turistien keskeinen illanviettopaikka pitäisi puhdistaa heistä kokonaan nyt, kun alueen turvajärjestelyjä ollaan muutenkin kohentamassa.

Mountain B -pubin tulipalolla Sattahipissä oli vaikutuksensa Phuketista Chiang Maihin ja virkakoneistossa aina Sisäministeriöön asti.

Tällä hän viittaa ns. Sattahipin laineisiin eli siihen sattahipiläisen pubin tulipaloon, jossa kuoli 27 ihmistä. Palon jälkeen pääministeri Prayut Chan-O-Cha määräsi paikallisviranomaiset tarkastamaan omien alueidensa kaikki baarit, pubit ja ravintolat sekä korjauttamaan havaitsemansa puutteet esim. paloturvallisuuteen liittyen.

Patongin poliisin virallinen kanta prostituoituihin on se, ettei Bangla Roadilla eikä muuallakaan Patongin alueella esiinny prostituutiota missään muodossa. Kumma, ettei poliisi näe sitä, minkä kaikki muut näkevät. Banglalla toimivat transsukupuoliset ovat kertoman mukaan tulleet sinne Bangkokista ja Pattayalta, koska Phuketissa saa palveluksistaan paremman hinnan.

– Sitten ovat vielä nämä ruoka- ja juomakärrykauppiaat, Weerawit jatkoi.

– Patongin viranomaisten tulisi osoittaa heille omat paikkansa lähialueilla, joissa toimia. Alkoholijuomien myyminen pitäisi saada lopetettua kokonaan, koska se on yksinkertaisesti laitonta. Bangla Road on yleinen katu ja alkoholin myyminen kadulla on lailla kielletty, Weerawit päätti.

Mitä järkeä on kenenkään maksella kalliista ravintolaluvista, jos tällainen toiminta ravintolan edustalla sallitaan, Weerawit kysyy.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: