+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

– Ellei BMA pysty itse ratkaisemaan alueen tulvaongelmia, niin kuka sitten pystyy, ihmetteli pääministeri Prayut Chan-O-Cha keskiviikkoiltapäivänä 18.5.

Pääministerin ihmetys tuli julki samassa yhteydessä, kun Thaimaan Meteorological Department ilmoitti rankkasateiden jatkuvan tästä torstaista vielä ainakin maanantaille 23.5. Mikäli tilanteesta jotain positiivista väkisin pitää hakea, niin ainakaan tulvat eivät viikonlopun mittaan häiritse työmatkaliikennettä yhtä pahasti kuin arkena.

Pahimmillaan liikenne keskiviikkona oli joillain alueilla Bangkokissa täysin seis. Ongelmien perimmäinen syy on kaupungin väestön kasvaminen liian nopeasti. Suur-Bangkokin alueella syntyy ja sinne muuttaa enemmän ihmisiä kuin mitä alueen infrastruktuuri kestää. Viemäriverkosto ei pysy perässä, kadut alkavat käydä liikenteelle liian ahtaiksi ja seuraavaksi alkavat veden- ja sähkönjakelu tökkiä.

Tämä kartta selittää osan Bangkokin ja sen ympäristön tulvaongelmista. Kaupungin pohjoispuolella sijaitsevat valtavat vesialueet pyrkivät kaikki täyttyessään valumaan kohti merta.

– Bangkok on yksinkertaisesti ylikansoitettu ja se on ongelma, jonka ratkaisemisessa kaikkien pitää auttaa. Mikäli me emme saa korjattua tällaista asiaa, niin eihän meillä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia hoitaa muitakaan ongelmia, pääministeri totesi.

BMA:n pääsihteeri Khachit Chatchawanit kertoi Bangkokin kaupungintalolla keskiviikkona paljon parjattujen tulvavesitankkien itse asiassa toimivan erittäin hyvin.

– Jokaisen säiliön kapasiteetti on 2.000 kuutiometriä. Niitä ei aina päästä tyhjentämään heti tankkien täyttyessä, mutta esimerkiksi eilen päästiin tyhjentämään (tulvavesisäiliöitä) heti sateen lakattua, hän kertoi.

Samassa yhteydessä hän esitti pahoittelunsa kaikille niille, joille tulvavesistä on koitunut vahinkoja.

Bangkokin kuvernööri Aswin Kwanmuang (edessä vas.) kävi osana kuvernöörivaalikampanjaansa näyttävästi tarkastamassa Chao Phraya -joen varteen asennettujen pumppuasemien kuntoa. Paljonpa oli hyötyä tästäkin operaatiosta.

Luonnonvara- ja ympäristöministeri Varawut Silpa-archa kertoi ministeriönsä jo alkaneen toimittaa juomavettä ja elintarvikkeita pahimmille tulva-alueille ja lisäksi siellä varaudutaan jo evakuointeihin. Jatkossa tullaan lisäämään jokien ja niihin johtavien kanaalien ruoppausta, jotta ne vetäisivät paremmin etenkin tilanteissa, joissa Chao Phraya -joen padosta päästetään sinne kertyneitä vesivarantoja valumaan jokia pitkin kohti merta.

Ministerin mukaan myös Liikenneministeriö on alkanut tutkia yhdessä Marine Departmentin kanssa keinoja tulvien ehkäisemiseksi jatkossa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: