+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jouduin parisen viikkoa sitten käymään Bangkokissa. Sen reissun aikana minulle lopullisesti valkeni sellainen asia, että Thaimaan pääkaupungissa asuu ainoastaan sellaisia suomalaisia, jotka on sinne komennettu. Mikäli olet esimerkiksi valtionhallinnon palveluksessa tai jonkun suuryrityksen pikkupomoja, niin Bangkokissahan asut eikä siihen auta edes Maamme -laulu. Ne, jotka saavat itse valita asuinpaikkansa, päätyvät useimmiten aakkosjärjestyksessä Chiang Main, Hua Hinin, Pattayan tai Phuketin seutukunnille.

Älkää käsittäkö väärin. Minulla ei todellakaan ole mitään Bangkokia tai bangkokilaisia vastaan. Päinvastoin. Viikonloppuisin, kun kaikki kynnelle kykenevät bangkokilaiset ovat poistuneet kaupungista, on Bangkokista ihan kiva ajaa läpi. Arkisin ei kannata moista edes yrittää. Liikennettä on aivan liian paljon.

Ja jos ajatellaan että onko Bangkokissa jotain sellaista, mitä ei esimerkiksi Hua Hinistä löydy, niin mieleen tulee lähinnä IKEA. Ja siinä kaikki. Ellei liikenneruuhkia lasketa.

Bangkokiin mennään silloin, kun sinne PITÄÄ mennä esimerkiksi viisumi- tai passiasioiden hoitoa varten ja asumaan sinne mennään ainoastaan työn perässä. Vapaa-aikoinaan kaikki kunnon bangkokilaiset pakenevat kotikaupungistaan niin sankoin joukoin, että kun Hua Hinissä tai Pattayalla vaihtuu liikennevalo punaiseksi, niin Bangkokin keskustan autojonot pysähtyvät oitis. Osaako kukaan edes kuvitella hua hiniläisten tai pattayalaisten suuntaavan joukolla Bangkokiin viikonloppuaan pilaamaan?

Ja jos Bangkokissa pitää viettää vapaa-aikaa, niin silloin teeskennellään oikein urakalla, ettei olla Bangkokissa päinkään. Mennään Chinatowniin, Lumpinin puistoon tai johonkin ilmastoituun ostoshelvettiin joka muodostaa aivan oman, erillisen keinotodellisuutensa. Tai sitten Patpongille, Nanalle tai soi Cowboylle, mikäli pitää saada kuvitella olevansa Pattayalla. Mikäli haluaa kuvitella olevansa Phuketilla niin riittää, kun menee ihan mihin tahansa törkeän kalliiseen paikkaan ja niitähän Bangkokissa riittää.

Jos vertaa toisiinsa vaikkapa Bangkokia ja Chiang Maita niin ei voi kuin ihmetellä, miksi Bangkokissa on kalliimpaa asua. Pohjoisen helmi on puhtaampi, väljempi ja kaikin puolin toimivampi kuin Bangkok ikinä. Tosin samaa voi sanoa melkein mistä tahansa muustakin Thaimaan kaupungista.

Bangkok on mahdoton yhtälö. Siinä on luonnetta.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: