+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Analyytikot ennakoivat laskun alkavan lähiaikoina.

Bahti noteerattiin tänä aamuna 18.11. Thaimaan valuuttamarkkinoilla jo vaarallisen lähelle kipurajana pidettyä 36 bahtia dollaria kohti. Aamun noteeraus oli 35,85.

Suomen Pankin tämänaamuinen valuuttakurssi bahtille oli 37,123. Se omituinen tilanne, josta kirjoitimme heinäkuussa ja joka jonkun aikaa vallitsi valuuttamarkkinoilla näkyy nyt menneen ohi. Muistin virkistämiseksi tässä vielä linkki siihen juttuun.

Ajattelemisen aihetta valuuttakursseista

Krungthai -pankin valuuttamarkkinastrategi Poon Panichpibool ennakoi kuitenkin laskun koittavan ennen kuin 36 bahtin rajan yli mennään.

– Yleensä dollari alkaa vahvistua silloin, kun sijoittajat maailmalla pyrkivät mieluummin mahdollisimman pieneen riskiin kuin suureen tuottoon, hän aloittaa.

– Ulkomaalaiset sijoittajat myyvät tällä hetkellä enemmän thaimaalaisia osakkeita ja muita arvopapereita kuin ostavat ja tämä tuo bahtille heikentymispaineita. Kullan tämänhetkinen hintakehitys saattaa niinikään heijastua bahtinkin arvoon, joten eiköhän sieltä kohdakkoin alaspäin aleta tulla.

Poon muistutti ihmisiä siitä, että heilahtelevilla valuuttamarkkinoilla myydään myös optioita, joiden avulla voi hallita riskejään.
Wanhoina hywinä aikoina näillä euroilla sai paljon enemmän bahteja kuin näinä aikoina.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: