+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

CCSA:n torstaisessa kokouksessa tehtiin 14.10. isoja päätöksiä.

CCSA:n tiedottaja Taweesilp Visanuyothin (pikkukuva) kertoi kokouksessa päätetyn, että täysin rokotetut matkailijat Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Saksasta, Singaporesta ja Kiinasta pääsevät karanteenivapaasti Thaimaahan, kunhan antavat negatiivisen RT-PCR -koronatestinäytteen ennen maahantuloaan. Päätös on voimassa 1.11. – 31.12. välisenä aikana.

Toinen tärkeä päätös koski avautuvia provinsseja. Niitä onkin enemmän kuin ne alkuperäiset Bangkok, Chiang Mai, Chonburi, Phetchaburi ja Prachuap Khiri Khan Hua Hinin osalta. Lisää tuli Krabin, Phangnga’n, ja joidenkin Surat Thanin osien ohella kaikkiaan 17 provinssin verran.

Joulukuun 1. päivänä avautuu vielä 16 provinssia lisää. Niiden joukossa ainakin Chiang Rai, Mae Hong Son, Lamphun, Phrae ja Sukhothai. Loput ilmoitetaan myöhemmin.

Ja loppuun vielä selvennys kaikille suomalaisille: karanteenivapaus ei ainakaan tällä päätöksellä vielä koske suomalaisia, mutta seitsemän vrk:n karanteenilla selvitään. Thaimaan Suomalaisen saamien tietojen mukaan niiden maiden joukkoon, joiden kansalaisten karanteenivapaus on vielä harkinnan alla, kuuluvat Andorra, Australia, Bahrain, Barbados, Dominikaaninen Tasavalta, Hong Kong, Islanti, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Makao, Malta, Moldova, Norja, Puola, Qatar, Slovakia, Slovenia, Taiwan, Tsekki, Unkari, Uruguay ja Uusi-Seelanti.

Näyttävät Suomi, Ruotsi ja Tanska puuttuvan tuoltakin listalta. Voimme vain toivoa listan vielä elävän, mutta avustajamme Bangkokissa kertoo puuttumisen johtuvan todennäköisesti siitä, että thaimaalaisten marjanpoimijoiden pääseminen Suomeen viime kesänä osoittautui paikka paikoin ylivoimaisen vaikeaksi. Nyt on kuulemma suomalaisten vuoro kokea samanlaista matkustamisen vaikeutta. Thaimaalaisilla kun on kyky ja taipumusta muistaa tällaiset asiat.

Torstaisen tiedotustilaisuuden painoarvoa lisää se, että paikalla oli monia hallituksen ministereitä ja valtiovallan sekä yksityisen sektorin edustajia.

Meni sen karanteenin kanssa niin tai näin, Thaimaan Suomalainen muuttaa marraskuussa. Yksi karanteeniviikko menee vaikka päällään seisten.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: