+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Sotanorsut voitti Suzuki Cupin jo kuudennen kerran.

AFF Suzuki Cupin kaksiosainen finaali ratkesi käytännössä jo sen ensimmäisessä osassa, jonka thaimaalaiset voittivat maalein 4-0. Tammikuun 1. päivänä Singaporessa pelattu toinen ottelu Indonesiaa vastaan päättyi tasalukemiin 2-2, joten Thaimaa on mestari yhteismaalein 6-2.

Toisessakin osaottelussa indonesialaiset ottivat heti kättelyssä pelin hallintaansa ja ehtivät tällä kertaa mennä 1-0 johtoonkin jo ottelun seitsemännellä minuutilla. He tiesivät heillä olevan paljon kirittävää. Maali oli koko turnauksen aikana toinen Sotanorsujen verkon perille päässyt.

Ensimmäinen puoliaika päättyi juuri noihin lukemiin, vaikka thaimaalaiset voittivatkin laukaukset kohti maalia 10-3. Ylärimaa lähemmäs ei palloa kuitenkaan saatu.

Toiselle puoliajalle tulikin sitten aivan erilainen Thaimaa. Tasoitusmaali nähtiin jo 54. minuutilla, kun vaihdosta peliin tullut Adisak ampui Indonesian maalivahdin kertaalleen torjuman Bordin Phalan laukauksen vastustamattomasti maaliin.

Indonesian kannattajat riehaantuivat joukkueensa tehtyä ottelun avausmaalin.

Vain kolme minuuttia ehti kulua tasoitusmaalista, kun pallo oli taas Indonesian maalissa. Tällä kertaa Sarach Yooyenin matala laukaus muutti suuntaa Indonesian puolustaja Asnawi Mangkualamista ja maalivahti Nadeo Argawinata oli tilanteessa täysin aseeton.

Tämä riittikin Sotanorsuille, jotka alkoivat pian vetäytyä puolustuskannalle johtaessaan finaalia yhteismaalein 6-1.

Indonesian tasoitus nähtiin vielä pelin 80. minuutilla, kun Egy Maulana Vikrin vasemmalta pienestä kulmasta ampuma kuti livahti verkkoon.

Thaimaa on voittanut ASEAN -maiden mestaruuden aiemmin vuosina 1996, 2000, 2002, 2014 ja 2016. Indonesia sen sijaan ei vieläkään saanut finaalikiroustaan rikki. Maa on ollut Suzuki Cupin finaalissa kuudesti ja poistunut joka finaalista tappion kärsineenä.

 

0 comments

%d bloggers like this: