+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Bangkok saattaa tänä viikonloppuna olla maailman turvallisin kaupunki.

Huippukokoukseen valmistautuva Bangkok ei jätä mitään sattuman varaan. Mahdollisia mellakoita valmistelevia ryhmiä on jo etukäteen varoitettu siitä, että kylmät käy rähisijöille, Suur-Bangkokin alueelle on asennettu peräti 23.000 uutta turvakameraa ja kaupunkiin on tuotu muualta Thaimaasta yli 35.000 poliisia entistä poliisikuntaa vahvistamaan. Armeijan joukkojen hälytysvalmiudesta ei julkisuuteen ole tihkunut minkäänlaisia tietoja, mutta varmaa on, että ei sielläkään kädet suorina seistä.

Niitä poliiseja tarvitaan mm. kokousvieraiden asuttamien hotellien ympärivuorokautiseen valvontaan sekä kokouspaikalle johtaville teille pystytettyjen tarkastuspisteiden miehittämiseen. Kaikkien näiden erityisjärjestelyjen aikana poliisin tulee edelleen huolehtia niistä samoista perustehtävistään kuin muinakin aikoina.

Vuoden 2021 mellakat ovat olleet hyvää harjoitusta Bangkokin poliisikunnalle kokouksen turvaamista varten.

Kaiken tämän lisäksi on järjestystä valvoville poliiseille hankittu viimeisintä tekniikkaa edustavat kommunikaatio- ja turvajärjestelmät, joiden käyttöä harjoiteltiin viimeksi eilen Thaimaan poliisin toiseksi ylimmällä organisaatiotasolla toimivan apulaispoliisijohtaja Roy Ingkapairoj‘n valvonnassa. Viime hetken tarkistuksia tehtiin myös poliisin Central Investigation Bureaun (CIB) perustamassa tietojenkäsittely- ja tarkkailukeskuksessa, jonka tehtävänä on tunnistaa kaduilla liikkuvien joukosta etsintäkuulutettuja rikollisia, tunnettuja terroristeja sekä poimia ihmisvirran joukosta epäilyttävästi käyttäytyviä henkilöitä.

Joten ei muuta kuin tervetuloa, kokousvieraat. Bangkok on valmis.

Isoveli valvoo.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: