+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Suomen on joissain yhteyksissä väitetty olevan kauneuskilpailujen luvattu maa, mutta kyllä Thaimaassakin valitaan näitä missejä vähän joka lähtöön.

Himotuimpana kauneuskuningattaren tittelinä pidetään Miss Thailand Universe -titteliä, jonka haltija tittelinsä mukaisesti lähtee edustamaan Thaimaata Miss Universum -kisoihin valitsemisvuonnaan.

Lauantai-iltana 30.7. tämä kunnia osui 23 -vuotiaalle Anna Sueangam-iamille, joka tunnetaan myös näyttelijänä ainakin tv-kanava 8:lla pyörivästä sarjasta. Annaa on aiemmin nimitelty myös Miss Roskikseksi, koska hänen vanhempansa elättävät itsensä roskia keräämällä ja lajittelemalla. Tarkennetaan tietoa sen verran, että molemmat ovat BMA:n jätehuolto-osaston työntekijöitä, eivätkä mitään roskisdyykkareita.

Annan kruunasi seuraajakseen vuonna 2021 Pattayalla valittu Miss Thailand Universe 2021 Anchilee Scott-Kemmis.

Loppukilpailuun Bangkokin Iconsiam -ostoskeskuksen True Icon Halliin oli valittu 29 loistokaunokaista, joista viisi kauneimmaksi valittua pääsi finaalikierrokselle. Tämä viisikko muodosti Miss Thailand Universen lisäksi neljän perintöprinsessan joukon.

Anna on roskismisseytensä ohella muillakin tavoin harvinainen missi Thaimaassa, sillä esimerkiksi yleisön voittajasuosikki hän ei missään vaiheessa ollut. Miss Thailand Universe -verkkosivustolla järjestetyssä yleisöäänestyksessä Anna oli vasta kuudes saatuaan ainoastaan 3,2 % annetuista äänistä. Yleisöäänestyksen voitti lopulta neljänneksi perintöprinsessaksi valittu Renita Veronica Pagano 28,1 % äänisaaliilla ja ensimmäiseksi perintöprinsessaksi päässyt Nicolene Limsnukan oli yleisöäänestyksen kakkonen 25,2 % äänimäärällään.

Toinen poikkeuksellinen seikka Annan valinnassa on se, että hän on kutsumanimestään huolimatta täysin thaimaalainen, eikä mikään “puolifarangi”, niin kuin nämä nykyiset missit, mallit ja muut tähtöset tapaavat järjestään olla. Siihen joukkoon kuuluvat myös Renita ja Nicolene sekä viime vuoden voittaja Anchilee. Saman huomion oli tehnyt Anna itsekin, sillä nettisivusto Komchadluek Onlinen haastattelussa hän totesi, ettei kuulu voittajasuosikkeihin, koska ei ole luk khrueng, eli suomennettuna vain puoliksi Thai.

Tämän vuoden finalistit yhteiskuvassa kisan ratkettua.

Tittelinsä ja edustustehtävän lisäksi Anna voitti miljoonan bahtin (n. 27.000 €) suuruisen rahapalkinnon, joka sekin on kova sana Kasertsartin yliopistosta äskettäin valmistuneelle maisterille. Aiemmin Anna on voittanut Miss Mobile Thailand 2018 ja Miss Beautiful Thailand 2020 -tittelit.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: