+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Rattijuoppous on Thaimaassa niin yleistä, että sen ehkäisemiseksi on nyttemmin säädetty ankarat rangaistukset ja poliisille on annettu ohjeet tarkkailla liikenteessä erityisesti rattijuoppoja.

Thaimaansuomalaisen pääsivuilla julkaisemastamme uutisesta löydät tarkempaa tietoa uusista rangaistuksista.

Prachuap Khiri Khanin provinssiin uusi vuosi toi 3.1. mennessä 30 liikenneonnettomuutta, jotka vaativat kolme kuolonuhria. Kaksi kolmasosaa onnettomuuksista johtui ylinopeudesta ja yksi kolmasosa alkoholista. Valtaosassa onnettomuuksista oli moottoripyörä ainakin toisena osapuolena.

Viranomaisten ilmoittama tavoite Prachuap Khiri Khanin liikenneonnettomuuksien vähentämiseksi tänä uutena vuotena on korkeintaan 54 liikenneonnettomuutta 29.12.2021-4.1.2022. Nyt näyttää siltä, että 54 liikenneonnettomuutta ei toteudu, ellei jotain aivan ihmeellistä satu juuri Prachuap Khiri Khanissa.

Myös valtakunnallisesti näyttää menevän viime vuotta paremmin. Liikenneonnettomuuksia on sattunut 18,9 % vähemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten ja liikennekuolemiakin on 20,4 % vähemmän.

Uusi vuosi meni Hua Hinin seudulla liikenteellisesti viime vuotta paremmin, vaikka tänne tulvahtikin turisteja läjäpäin etupäässä Bangkokista. Huomaa pyörätielle pysäköidyt autot. Se on aitoa thaimaalaista liikennekulttuuria.

Vaikka Thaimaassa tilastoidaankin erittäin tarkasti kaikki liikenneonnettomuuksiin liittyvät asiat, on yksi asia jäänyt täysin huomiotta ja se on liikennesuunnittelu. Mistään ei tahdo löytyä tietoa siitä, kuinka paljon onnettomuuksia ne valtateiden hengenvaaralliset U -käännöspaikat aiheuttavat? Tai kuinka usein pelti kolisee siksi, että yksi ajokaistoista päättyykin yllättäen?

Esimerkkejä olisi vaikka kuinka monta, mutta noista ylinopeuksista ja alkoholista on hyvä aloittaa. Sen jälkeen voisi opettaa autoilijat kunnioittamaan punaisia valoja ja suojateitä. Kun katsoo liikennettä Hua Hinissä voi todeta näiden asioiden olevan täällä sentään aika hyvin. Jossain Pattayalla suojatietä pitkin vihreällä valolla katua ylittävä jalankulkija on pattayalaisautoilijoille vapaata riistaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: