+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Songkranin aikana paljastui, että ajoneuvojen vakuutusturvassa on yllättävän usein kohentamisen varaa.

Minimipalkalla elävä rakennusmies ajaa katsastamattomalla ja liikennevakuutusta vailla olevalla autollaan kolarin onnettomuuteen täysin syyttömän osapuolen kanssa aiheuttaen mittavat vahingot kummallekin kulkuneuvolle. Kuka maksaa, kun miehellä ei ikimaailmassa ole varaa eikä vakuutusta ole?

Tuohon ylläolevaan voisi vielä lisätä, että kun kolarin toinenkin osapuoli sattuu olemaan thaimaalainen, niin ei tapahtunutta oikein faranginkaan syyksi mitenkään saa. Yhtä kaikki, tällaisten tapausten johdosta nyt on alettu tarkkailla sekä mopoissa että autoissa näkyviä vakuutustarroja entistä tarkemmin.

Songkranin liikenteessä sattui Prachuap Khiri Khanin seudulla kolme ihmisen kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta. Noista kolmesta kuolleesta kaksi oli liikenteessä ilman minkään valtakunnan vakuutusta. Liikennevakuutus on Thaimaassakin pakollinen, mutta siitä huolimatta vakuuttamattomia ajoneuvoja löytyy aina, kun ajoneuvovakuutuksia aletaan tarkastaa.

Sitä liikenteessä sattuu kaikenlaista. Kuvassa Koh Samuilla “sisäänajettu” 7/11.

Nyt kuvernöörin antama mahtikäsky koskee muitakin kuin liikennettä valvovia poliiseja. Pikkukylien kyläpäälliköitä on velvoitettu joko huolehtimaan siitä, että heidän valvomansa kylän kaikkien asukkaiden liikennevakuutukset ovat kunnossa tai vaihtoehtoisesti ilmoittamaan viranomaisille siitä, mikäli näin ei ole. Ajoneuvon haltijan nimi ja auton tai mopon rekisterinumero riittävät. Poliisi hoitaa asian siitä eteenpäin.

Toinen tehostetun tarkastuksen kohde ovat ajoneuvoverot. Niitäkin kun pitäisi Thaimaassa vuosittain maksaa.

Thaimaassa on kyllä olemassa rahasto nimeltään Disaster Relief Fund, josta maksetaan juuri vakuuttamattomien tienkäyttäjien toiselle osapuolelle aiheuttamat vahingot, mutta mikäli rahastoon joudutaan turvautumaan, on onnettomuuteen syypään jälkeenpäin korvattava rahastolle aiheuttamansa kustannukset. Disaster Relief Fundin rahoitus tulee juuri ajoneuvoihin kohdistuvista vuosittaisista maksuista sekä rahastolle jälkeen päin maksetuista korvauksista.

Tämmöinen opaslehtinen on laadittu ulkomaalaisia mopon vuokraamista harkitsevien turistien opastukseksi.

Mutta minkäs teet, jos minimipalkalla elävä rakennusmies jne?

Siksi nyt tarkkaillaan tehostetusti ajoneuvoihin kohdistuvien maksujen maksamisia.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: