+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Bahtin ja euron jatkuva heikentyminen dollariin nähden saattaa aiheuttaa mielenkiintoisen tilanteen valuuttamarkkinoilla.

Todetaan nyt heti kärkeen, että eihän tämmöinen mitenkään voi olla mahdollista eikä sellaista kertakaikkiaan tapahdu. Todetaan heti perään, että vielä jokin aika sitten kukaan ei edes uskaltanut puhua mahdollisuudesta saada joltain pankilta luottoa miinuskorolla tai että pankkitilillä makaavalle rahalleen ei saisi lainkaan korkoa. Joten vilkaistaanpa, mitä valuuttamarkkinoilla nyt on tekeillä.

Meillä on totuttu valuuttakurssiin, jonka mukaan euro on noin 1,1 Yhdysvaltain dollaria. Kurssit toki aina vähän vaihtelevat, mutta euro on aina ollut sellaiset 10-15 % arvostetumpi kuin dollari. Ei ole enää. Tänä päivänä, kiitos herra Putinin, euro ja dollari ovat suurin piirtein saman arvoisia. Suomen Pankin noteeraus 15.7. oli 1 € = 1,01 USD.

Bahtin kurssi dollariin nähden on myös heikentynyt roimasti. Pahimpaan korona-aikaan oltiin huolissaan siitä, kun bahti oli ensimmäistä kertaa menossa alle 30:n suhteessa dollariin. Eipä tarvitse tuostakaan enää huolehtia.

Uncle Sam nostaa päätään valuuttamarkkinoilla.

Osuuspankin valuuttalaskuri kertoo dollarin kurssiksi 15.7. jo 36,64 bahtia ja sama pulju lupaa yhdestä eurosta 36,86 bahtia. Tämä on hyvin linjassa Suomen Pankin euro/dollari -noteerauksen kanssa.

Mutta entä, jos kehitys jatkuu tällaisena? Putin jatkaa sotaretkeään Ukrainassa ja euro sen kun heikkenee dollariin nähden samaan aikaan, kun dollari jatkaa vahvistumistaan bahtiin nähden. Voidaanko jossain vaiheessa tulla tilanteeseen, jossa eurot kannattaa vaihtaa ensin dollareiksi ja sitten vasta bahteiksi? Etenkin, jos isommista summista on kysymys. Tällaista tilannetta on nimittäin lähestytty pitkin kevättä ja kesää ja tilanteen kehittyminen riippuu siitä, kuinka nopeasti dollari vahvistuu a) bahtiin ja b) euroon nähden.

Pankaapa seurantaan, vaikka eihän tällaista oikeasti voi tapahtua. Eihän?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: