+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Matkailijoiden alkaessa palailla Thaimaahan, muodostaa Airbnb etenkin suosituimpien turistialueiden ulkopuolella tai vieressä eläville thaimaalaisille uuden tavan hankkia lisätuloja.

Tällaisiksi paikoiksi ovat osoittautuneet jotkut tunnetutkin turistikohteet, kuten esimerkiksi Koh Lanta, Trat, Pai ja jopa Cha-Am. Tämän päälle tulevat vielä ne thaimaalaiset kotimaanmatkailijat, jotka suuntaavat kulkunsa mieluummin johonkin maaseudulle, kuin ulkomaalaisia kuhiseviin (lue: kalliisiin) lomakohteisiin. Jopa 2/3 thaimaalaisista kertoo suosivansa tällaisia vaihtoehtoja kotimaassa matkaillessaan.

Äskettäin julkaistun Airbnb:n raportin mukaan juuri tämä ilmiö tekee todella gutaa niille thaimaalaisille, jotka ovat alkaneet majoittaa Airbnb -matkailijoita taloihinsa ja tiloillensa. Perinteisen riisinviljelyn ja karjanhoidon lisäksi on näille ihmisille ilmaantunut aivan uudenlainen tulonlähde.

Silloin, kun mille tahansa seudulle osuu joku iso tapahtuma ja hotellihuoneet ovat täysiä, kannattaa tutkia mitä Airbnb:llä on tarjolla.

Toinen asia, mikä Further Afield: Spreading the Benefits of the Travel Revolution -raportista käy ilmi on se, että thaimaalaiset kotimaanmatkailijat etsivät uusien paikkojen lisäksi sellaista majoitusta, jossa heillä on varaa oleskella pidempään. Maaseudulla vietettyjen yli 28 vrk:n mittaisten lomien määrä on lähes kaksinkertaistunut vuoden 2022 toisella neljänneksellä verrattuna matkailualan huippuvuoden 2019 toiseen neljännekseen.

– On suorastaan innostavaa nähdä matkailijoiden löytävän yhä uusia lomakohteita alueilla, jossa Airbnb:n kohteessa majoittuminen hyödyttää paikallisväestöä niin kuin nyt on tapahtumassa, sanoo Airbnb:n Kaakkois-Aasian, Intian, Hong Kongin ja Taiwanin johtaja Mich Goh.

Hän kertoo Airbnb:n kehittelevän asiakkailleen uusia tapoja etsiä heitä kiinnostavia lomakohteita eri hakuperusteilla, kuten esimerkiksi hinta, etäisyys, harrastemahdollisuudet, sattuma jne. Tämän lisäksi yhtiö on Thaimaassa alkanut tehdä yhteistyötä Thaimaan matkailu- ja urheiluministeriön alaisuudessa matkailua kehittävän TAT:n kanssa.

Tulevaisuudessa Prachuap Khiri Khanin provinssiin tullaan entistä enemmän junalla ja muuallekin kuin Hua Hiniin tai Cha-Amiin. Tällaisille matkailijoille Airbnb tarjoaa hyvän majoitusvaihtoehdon.

Prachuap Khiri Khanin provinssissa Airbnb:n ja TAT:n pyrkimykset käyvät hyvin yksiin, sillä vuosi sitten TAT paalutti täkäläisiksi tavoitteikseen matkailun leviämisen kaikkialle provinssin alueelle eikä ainoastaan Hua Hiniin, Pranburiin ja Cha-Amiin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: