Vahvistamattomien tietojen mukaan Yingluck Shinawatrasta annettu pidätysmääräys ei ainakaan toistaiseksi ole johtanut mihinkään toimiin Englannissa, koska hän on anonut maasta turvapaikkaa.

Thaimaan viranomaiset sanovat Yingluckin turvapaikka-asian olevan “kyseisen maan” viranomaisten harkittavana ja jatkavat samaan hengenvetoon Yingluckin saaneen Thaimaassa uuden syytteen maahantulo- ja maastapoistumislakien rikkomisesta. Lisäksi virallinen Thaimaa on ryhtynyt toimiin ex -pääministerinsä passin mitätöimiseksi. Kaikkia lentokenttiä, satamia ja raja-asemia sekä poliisia on jo informoitu asiasta. Sic transit groria mundi vai miten se sanonta taas menikään?

Yingluckin mahdollisuudet saada turvapaikka Englannista riippuvat oikeusoppineiden mukaan pitkälti siitä, kuinka rikollisena maa pitää toimia, joista Yingluckia Thaimaassa syytetään. Yingluckia kun syytettiin maanpetoksesta sillä perusteella, että hän osti viljelijöiltä riisiä valtion varastoon aikana, jolloin maailmanmarkkinahinnat olivat niin alhaalla, että köyhät Isaanin riisinviljelijät olisivat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon ilman valtion tukiostoja. Esimerkiksi Suomessa on maan tapa, että valtio avustaa viljelijöitä niin katovuosien kuin ylituotannonkin osuessa kohdalle.

Thaimaassa siitä lätkäistiin viiden vuoden vankeustuomio.

Turvapaikanhakijoita on monenlaisia. Tässä heistä yksi.

Turvapaikanhakijoita on monenlaisia. Tässä heistä yksi.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: