Lisääntyneet liikenneonnettomuudet Phuketin saarella ovat johtaneet siihen, että auto- ja mopovuokraamot saavat 2.000 bahtin sakon, mikäli vuokraavat kulkupelin henkilölle, jolla ei ole Thaimaassa hyväksyttyä ajokorttia.

Phuketin provinssin poliisin apulaiskomentaja Sermpan Sirikong ilmoitti keskiviikkona 28.2. uudesta määräyksestä, joka astui voimaan 1.3.

– Tästä alkaen kaikkien vuokraamoiden tulee varmistaa, että vuokraajalla on ajokortti, joka on voimassa Thaimaassa, apulaiskomentaja kertoi The Phuket News -lehdelle. Hän jatkoi sanomalla, että turistien eniten suosima kulkuväline Phuketin saarella on juuri vuokramopo ja lisääntyneiden liikenneonnettomuuksien johdosta asialle tulee tehdä jotain ja välittömästi.

– Kaikkia vuokraamoja on jo informoitu asiasta eikä mitään poikkeuksia tulla sallimaan. Turistin tulee olla turvassa Phuketissa.

Thaimaansuomalainen tulkitsee tuota artikkelia siten, että thaimaalaisen ajokortin lisäksi myös kv. ajokortti olisi kelvollinen dokumentti autoa tai mopoa vuokrattaessa Phuketissa.

Nähtäväksi jää, kuinka tehokkaasti tätäkin hyvää päätöstä valvotaan. Pattayalla ainakin on jokapäivästä elämää se, että päätöksiä kyllä osataan tehdä, mutta niiden noudattamista ei valvo kukaan.

Ja taas on mopo nurin.

Ja taas on mopo nurin.

Share →
%d bloggers like this: