Kukapa ei haluaisi löhöillä Thaimaan ihanilla rannoilla koko päivän ajan – aivan aamusta iltaan! Rantapäivästä saat eniten irti silloin, kun varaat mukaasi viltin ja juomien lisäksi muutakin viihdykettä. Ja kuten tiedämme: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ranta-aktiviteetit ovat lisäksi loistavaa treeniä aikuisille ja kukapa ei nauttisi rennosta pallopelistä Thaimaan auringon alla?

Ota siis inspiraatiota seuraavista hauskoista rantatekemisistä, niin teet päivästäsi entistäkin viihtyisämmän. Moni näistä peleistä tai aktiviteeteista ei vaadi rantapalloa kummempia valmisteluja – mutta pelien säännöt on tietenkin hyvä kerrata kerran tai pari – aivan varmuuden vuoksi. Mikä näistä peleistä on suosikkisi?

Rantalimbo

Moni meistä on limbonnut nuoruudessaan, mutta selän taipuisuutta voi testata myös aikuisiällä ihanista rantapuitteista nautiskellen. Valmista limboköyden rantaversio vaikkapa pyyhkeen, lötköpötkön tai veneen narun avulla. Laittakaa soimaan jotain hauskaa limbomusiikkia ja madaltakaa rimaa jokaisella kierroksella. Voittaja on tietenkin hän, joka onnistuu alittamaan kaikkein matalimmalla olevan riman.

Pyyheleikki

Oletko joskus pelannut tuolileikkiä? Todennäköisesti. Kerrataan sen säännöt joka tapauksessa: Rinkiin asetellaan tuoleja siten, että niitä on yksi osallistujia vähemmän. Musiikki laitetaan soimaan ja osallistujat kiertelevät tuolien ympärillä niin kauan, kunnes musiikki loppuu. Se, joka ei ehdi istuutua tuolille musiikin loppuessa, putoaa pois pelistä. Tuolileikin rantaversiossa käytetään tietenkin rantapyyhkeitä ja musiikin tulisi mielellään olla jotain rannalle sopivan letkeää. Pyyheleikkiä pelaamalla saatte päivän naurut sekä muiden rannalla olijoiden jakamattoman huomion.

Rantadarts

Darts -tikkojen heitto on hauskaa. Rannalla dartsia voi pelata esimerkiksi kiviä tai simpukankuoria apuna käyttäen. Hiekkaan piirretään darts -taulua muistuttava piirros ja kiviä ja simpukoita heittämällä saadaan selvyys rannan darts -mestaruudesta.

Limbota voi missä tahansa: rannoilla, puistoissa, leikkikentillä jne.

Limbota voi missä tahansa: rannoilla, puistoissa, leikkikentillä jne.

Rantapolttopallo

Tämä peli väsyttää jokaisen osallistujan takuuvarmasti! Rantapolttopallon ideana on pallon jahtaaminen sekä sen välttäminen ja peli alkaa jonkun pelaajista heitettyä pallon ilmaan. Pallon napanneella pelaajalla on kolme askelta sekä viisi sekuntia aikaa heittää se kohti toista pelaajaa. Osuman saanut pelaaja istuu maahan ja pallon voi ottaa käsiinsä kuka tahansa pelaaja. Istumassa olevat pelaajat voivat myös napata pallon ja heittää sen kohti muita pelaajia. Jos istuva pelaaja osuu toiseen pelaajaan, voi hän nousta osallistumaan peliin seisaaltaan.

Rantapalloviesti

Jakautukaa mieluiten kolmen hengen joukkueisiin ja piirtäkää hiekkaan lähtöviiva sekä maaliviiva. Jokaisen joukkueen pelaajan tulee vuorollaan kuljettaa palloa polvien välissä lähdöstä maaliin. Peliin voi lisätä hauskuutta valitsemalla esimerkiksi aurinkolasien tai rantahatun kaltaisen varusteen, jota kulloinkin vuorossa olevan viestinviejän on käytettävä suorituksensa aikana. Mikäli pallo putoaa polvien välistä, on viestinkantajan aloitettava jälleen lähtöviivalta. Se tiimi, joka saapuu maaliin ensimmäisenä, julistetaan tietenkin rantapalloviestin voittajaksi.

Rantafrisbeegolf

Aurinkovarjo, hiekkaan kaivettu kuoppa, pyyhe… Rantafrisbeegolfin maalina voi olla oikeastaan mikä tahansa (kunhan maali ei kuulu jollekin toiselle leppoisaa rantapäivää viettävälle). Tämän jälkeen frisbeetä yritetään heittää mahdollisimman lähelle maalia ja lähimmäksi maalia päässyt voittaa pelin.

Myös frisbeegolfia voi harrastaa missä vain. Tarvitaan ainoastaan se frisbee.

Myös frisbeegolfia voi harrastaa missä vain. Tarvitaan ainoastaan se frisbee.

Rantakeilaus

Rantakeilauksen keilat voidaan valmistaa vaikka tyhjistä vesipulloista, joita on hyvä täyttää hieman ”keilojen” tasapainon varmistamiseksi. Yrittäkää normaalin keilauksen tapaan kaataa mahdollisimman monta ”keilaa” rantapalloa apuna käyttäen. Voitte pitää kaadetuista keiloista kirjaa tai pelata vain huvin vuoksi ilman pisteiden laskemisen tuomaa kilpailutunnelmaa.

Palloviesti

Piirtäkää kaksi viivaa hiekkaan noin neljän metrin päähän toisistaan. Yrittäkää tämän jälkeen saada rantapallo kuljetettua yhdeltä toiselle erilaisia tekniikoita käyttäen. Sellaisia tekniikoita ovat esimerkiksi pallon kuljettaminen yhdellä kädellä, pitämällä palloa polvien välissä, ryömimällä ja palloa päällä työntäen tai takaperin kävelemällä.

Pelikortit

Pelikortit ovat tietenkin hauska tapa viettää aikaa rannalla ja niiden kanssa voi vierähtää tunti jos toinenkin erilaisten pelien parissa. Voitte esimerkiksi kerrata käsien arvojärjestyksen, värisuoran merkityksen tai erilaisten muiden, esimerkiksi pokerin peluussa käytettävien termien, arvojen ja sääntöjen merkityksen.

Tunnettuja, säännöiltään helppoja sekä suomalaisten ikisuosikeiksi lukeutuvia korttipelejä ovat ainakin Paskahousu, Musta Maija, Seiska sekä Läpsy. Perinteisten korttien lisäksi rannalle voi tuoda vaikkapa UNO -kortit tai Suomesta (miksei myöskin lomakohteesta) ostetut tietovisailukortit.

Nyt kun olet ottanut haltuun usean jo varmasti entuudestaan tutun pelin rantaversion, saat varmasti tehtyä rantapäivästä entistäkin hauskemman. Pelien pelaaminen piristää ja aktivoittaa erityisesti myös aikuisporukan rantapäivää kuin taikaiskusta – kokeile itse!

Ainakin Thaimaan rannoilla ne kaikkein kuumimmat alkuiltapäivän tunnit kannattaa ehkä sittenkin viettää varjossa?

Ainakin Thaimaan rannoilla ne kaikkein kuumimmat alkuiltapäivän tunnit kannattaa ehkä sittenkin viettää varjossa?

Share →
%d bloggers like this: