Patong Beachin suurella OTOP -markkina-alueella takavarikoitiin torstaina 27.7. 300.000 bahtin arvosta väärennettyjä merkkituotteita.

Sen ratsian ei edes pitänyt olla mikään ratsia. Tapahtumien kulku lähti liikkeelle siitä, kun Phuketin puolustuksesta vastaava komentaja Sivach Rawangkul totesi kahvipöytäkeskustelunomaisesti Phuketin alueen sisäisestä turvallisuudesta vastaavalle eversti Anan Yuprasitille jotenkin niin, että “käydäänkö piruuttamme katsomassa kuinka aitoja merkkituotteita siellä torilla myydään?” Iltapäiväkävelyn lopputulokset olivat sen verran yllättäviä, että kaksikko päätti yksissä tuumin kutsua vähän enemmän porukkaa paikalle.

Sittemmin toteutuneessa ratsiassa Phuketin OTOP -markkinoilta löytyi kaksi myyntikojua, jotka olivat erikoistuneet väärennettyjen merkkituotteiden myyntiin. Ilmeisesti ratsiasta oli saatu jotain vihiä, sillä ainoastaan toisessa myyntikojussa oli yksi myyjä paikalla. Phuket Newsin mukaan tietämätön tyttöpolo pidätettiin ja molemmista myyntikojuista löydetyt väärennetyt merkkituotteet takavarikoitiin tavaramerkkilain BE 1991 nojalla. Nyt niitä säilytetään lahjomattomuudestaan tunnetun Patong Beachin poliisiasemalla. 485 takavarikoidun tuotteen joukossa näkyi ainakin Adidaksen, Niken, Guccin ja Louis Vuittonin tavaramerkit.

Thaimaassa etenkin Koh Changin saari on tunnettu siitä, että se on “valtakunta valtakunnassa”. Saaren poliisipäällikkö on suurin piirtein Jumalasta seuraava ja paikallishallinto soveltaa valtakunnan lakeja niin kuin parhaaksi katsoo. Viime aikaisten uutisten perusteella sama tauti on levinnyt myös Phuketin saarelle.

Että tämmöinen takavarikko tällä kertaa.

Että tämmöinen takavarikko tällä kertaa.

Huomaa, että tuo takavarikko toteutettiin torstaina. Näin ollen perjantai 28.7. jää edelleen historiaan päivänä, jolloin Thaimaassa ei todellakaan tapahtunut mitään mainittavaa. Paitsi tietysti ne kuninkaan synttärit.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: