Pattayan rantahiekoilla suoritetut mittavat puhdistustoimenpiteet on nyt saatu lähestulkoon valmiiksi. Dongtan Beachin tienrakennus on vielä vähän kesken, mutta muuten ollaan valmiita uuteen turistikauteen. Ja uusiin sääntöihin.

Kuvamme tulee juuri Dongtan Beachilta, jossa yli 500 ihmistä oli keräämässä roskia 9.8. Niin Pattayan kuin Jomtieninkin rannat ovat kesän aikana olleet jotakuinkin ”suljettuja” keskiviikkoisin ja torstaisin, jolloin rantatuoliyrittäjiä on kielletty laittamasta tuolejaan rannalle eikä niitä kaupustelijoitakaan ole liiemmin näkynyt. Homman tarkoitus on ollut taata työrauha rantoja puhdistavalle ja remontoivalle työporukalle.

Myös tulevan turistikauden aikana tullaan keskiviikot varaamaan rantojen siivouspäiväksi, mutta torstaisin toimitaan jatkossa normaalisti vaikka ”normaalitoiminnan” sääntöjä onkin hieman muutettu.

Kullekin rantatuoliyrittäjälle on nyttemmin varattu 63 neliömetrin suuruinen rantakaistale liiketoimintansa harjoittamiseen. Lisäksi rantatuoliyrittäjien paikat arvotaan vuosittain. Järjestelyn tarkoitus on lopettaa ns. vaikutusvaltaisten perheiden monopoli parhaille rantapaikoille Pattayalla. Pattaya Mailin tietojen mukaan moinen menettely on kaupungissa ollut arkipäivää jo vuosikymmeniä.

Kolmas uusi sääntö on se, ettei rantatuoleja saa laittaa rannalle ennen kuin asiakas sitä haluaa.

Onko meillä jälleen edessämme kokoelma uusia säädöksiä ja hurskaita aikomuksia, joita kukaan ei oikeasti noudata vai ihan kunnollisia uudistuksia, jää nähtäväksi tulevalla turistikaudella.

Siivotaan, siivotaan. Pattayalla aletaan olla valmiita tulevaan turistikauteen.

Siivotaan, siivotaan. Pattayalla aletaan olla valmiita tulevaan turistikauteen.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: