Minulla on ilo kertoa sekä kuukausittaisen että päivittäisen lukijaennätystemme menneen jälleen kerran uusiksi.

Tammikuussa 2017 ylitettiin jo 16.000 lukijan raja, kun mukaan lasketaan ne 336 ihmistä, jotka tilaavat jokaisen ilmestyvän uuden juttumme suoraan kännykkäänsä tai näyttölaitteelle. Mikäli laskisimme lukukertoja, niin heistä yksin saataisiin jo melkein 10.000 lukukertaa, kun kerrotaan heidän määränsä tammikuun aikana ilmestyneiden juttujen määrällä, mutta niin me emme tee. Me laskemme lukijoita, emme lukukertojen määrää, vaikka olisihan se kiva repiä hirveitä otsikoita niistä. (Mieheni varmasti tekisi niin epäröimättä hetkeäkään…)

Eilen perjantaina nähtiin sitten uusi päiväkohtainen lukijaennätys. Se on nykyään 2.073 lukijaa . Tuo 24 tunnin ilmoittautumisvelvollisuutta koskeva juttu räjäytti pankin. Sitä on pelkästään perjantaina luettu 1.332 kertaa ja se olisi yksinään riittänyt uuteen päiväennätykseen. Juttu syntyi siitä, kun Gizmo aamupäivällä tuli pankkikierrokseltaan kotiin kiukkua puhisten ja kirosi kaiken maailman “hevosmiesten tietotoimistot” alimpaan helvettiin. Sitten se meni sanomaan siskolleni, että nyt lähdet Immigrationiin siitä ja otat kertaheitolla lopullisen selvyyden tästä ilmoittautumisvelvollisuudesta. Keet teki työtä käskettyä ja torstaina iltapäivällä tälle sivustolle ilmestyi sen käynnin tuloksena tuota ilmoittautumisvelvollisuutta koskeva juttu. Sen ehti torstaina nähdä jo 353 lukijaa plus ne 336, jotka ovat tilanneet jokaisen ilmestyvän jutun kännykkäänsä. Perjantaina 3.2. klo 13.53 rikottiin vanha päiväkohtainen lukijaennätys 1.197 lukijaa ja sen jälkeen vielä 876 muuta lukijaa löysi tiensä sivuillemme.

On mukava tietää, että me ainakin toisinaan julkaisemme ihan tarpeellistakin tietoa, vaikka tuo päätoimittajan reuhake sanookin ohjaavansa journalistista linjaamme pari piirua jonkun Ilja Janetskinin suuntaan. Joka tapauksessa kiitos taas kerran teille, hyvät lukijamme. Tästä tulee olemaan kovasti hyötyä huhtikuussa, kun vuosisopimusmainoksia myydään.

Se, että tuo 24 tunnin ilmoittautumista koskeva juttu sai niin kovasti suosiota kertoo minulle luotettavasta viranomaistiedosta olevan puutetta Thaimaassa asuvien ja lomailevien suomalaisten keskuudessa. Eräs ystäväni on minulle kertonut Facebookista löytyvän erilaisia Thaimaa -aiheisia keskusteluryhmiä, joiden suurin ansio on kehittää miljoona erilaista versiota yksinkertaisesta asiasta. Sen sijaan meiltä jos joku kysyy jotain, niin me käymme kaupungintalolla, Immigrationissa tai vaikka postissa kysymässä miten joku asia oikeasti menee. Tätä taustaa vasten ihmettelen, miksei meiltä juurikaan kysellä näistä asioista. Liekö suomalaista ujoutta?

Mutta oikeasti, se ei maksa kuin yhden sähköpostin verran vaivaa jos lähetätte postia osoitteeseen toimitus@thaimaansuomalainen.com, mikäli joku asia askarruttaa.                Luck

Lahden hiihtomuseossa näkee asioita, jota thaimaalainen ei oikein ymmärrä.

Lahden hiihtomuseossa näkee asioita, jota thaimaalainen ei aina oikein ymmärrä. Vastaavasti Thaimaassa tapahtuu asioita, joita ei suomalainen aina…

Share →
%d bloggers like this: