Kaikki pattayalaisautoilijat sen varmaan jo ovatkin nähneet. Sen Chonburiin johtavan moottoritien alkupäässä sijaitsevan tietulliaseman, joka alkaa pikku hiljaa olla valmis. Alkavat periä tienkäyttömaksuja siellä vuoden 2018 alussa.

Täkäläisen TVL:n johtaja Thanin Somboon kertoi edustamansa laitoksen yksiselitteisenä tavoitteena olevan maksullisen moottoritieyhteyden luominen Bangkokin ja Pattayan välille siten, että tietullia peritään reitin jokaisen ulosmenotien varrella sekä sen alku- että loppupäässä. Maksu tapahtuu ajettujen kilometrien mukaan siten, että tullessaan moottoritielle autoilija saa lipukkeen, josta saapumiskohta käy ilmi ja poistuessaan hän sitten maksaa moottoritietä pitkin ajamansa matkan mukaisesti tien käytöstä.

Mikäli autoilija jostain syystä hukkaa tielle tullessaan saamansa lipukkeen, on maksu yhtä suuri kuin koko välin ajaminen Bangkokista Pattayalle tai päinvastoin.

Samaan aikaan uusien tietulliasemien käyttöönoton kanssa otetaan käyttöön ns. Intelligence Transportation System (ITS), jonka tarkoituksena on varoittaa ruuhkista ja onnettomuuksista ennakkoon. Systeemiä on Thaimaan moottoriteillä kokeiltu jo jonkin aikaa ja sen on määrä olla kokonaan valmis alkuvuodesta 2018.

Bangkokin ja Pattayan väliä on mahdollista ajella myös maksuttomasti aivan moottoritien tuntumassa, mutta ainakin Thaimaansuomalaisen toimituksen yhteinen käsitys on, että siellä kuorma-autojen ja rekkojen seassa on paitsi ankeaa, niin myös hidasta körötellä.

Viitisen kilometriä Pattayan ulkopuolella toivotetaan autoilija tervetulleeksi moottoritielle.

Viitisen kilometriä Pattayan ulkopuolella toivotetaan autoilija tervetulleeksi moottoritielle.

Share →
%d bloggers like this: