Bangkokiin rakennetaan Kaakkois-Aasian korkein, 459 metriä, näkötorni Chao Phraya -joen rantaan.

Tornille on juuri, lähistöllä asuvien ihmisten voimakkaasta vastustuksesta huolimatta, myönnetty rakennuslupa ja se tulee valtion omistamalle tontille. Projektin toteuttajia ovat Bangkok Observation Tower Foundation -nimisen säätiön lisäksi toinenkin säätiö nimeltään National Identity Foundation. Projektin pitäisi valmistua vuoden 2019 aikana.

Näkötornista toivotaan Bangkokille samanlaista turistirysää kuin esimerkiksi Tokion Skytreestä tai Shanghain Canton Towerista. Molemmat säätiöt toivovat lisäksi projektinsa edesauttavan niin Chao Phraya -joen puhdistustöiden alkamista kuin sen varteen sijoittuvien historiallisesti merkittävien kohteiden tunnettavuutta.

Torniin ei ole suunniteltu lainkaan liiketiloja. Sen sijaan sinne tulee museo, jossa esitellään Thaimaan historiaa kautta koko maan. Lipunmyynnistä saatuja tuottoja tullaan ohjaamaan hyväntekeväisyyteen lähinnä Bangkokin alueella, säätiöistä kerrotaan.

Vielä tällä hetkellä Bangkokin korkein rakennus on Maha Nakhon Tower, joka on tunnettu näköalatasanteestaan ja “tuhannen tähden” taivasalla sijaitsevasta ravintolastaan.

Tämmöistä on luvassa. (Kuva: Lonely Planet)

Tämmöistä on luvassa. (Kuva: Lonely Planet)

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: