Jo vuosikausia paikallisen taksimafian ikeen alla kärvistelleet turistit ja paikalliset ovat vihdoin saamassa edullisemman joukkoliikennevaihtoehdon.

Jos pattayalaiselle tai hua hiniläiselle menee sanomaan lavataksin maksavan 100 bahtia henkilöltä jopa kaupungin sisäisessä liikenteessä, niin kumpikaan ei takuulla usko. Lavataksikyyti kustantaa 10 bahtia ja sillä selvä. Kaikkihan sen tietävät.

Phuketin saarella on näihin päiviin asti eletty kuitenkin kymmenen kertaa kalliimmissa oloissa. Niin on päättänyt aikoinaan paikallinen lavataksiyhdistys, jolla ei mistään kilpailusta ole saarella ollut pelkoa. Harvat yrityksetkin on tähän saakka onnistuttu torppaamaan joko ennen koko esitellyn reittiliikenteen ensimmäistäkään vuoroa tai sitten saartamalla jo ajossa ollut linja-auto ja työntämällä tyhjennetty auto tieltä rotkoon.

Jo tämän helmikuun 28. päivänä aikoo The Phuket City Development Co.,Ltd. avata bussilinjan lentokentältä Rawaihin. Reitti kulkee kaikkien Phuketin länsirannikon suosittujen turistikeskusten kautta, kertoo The Phuket News. Jopa viranomaisten kerrotaan aikaisempien kokemusten perusteella olevan tietoisia hankkeen riskeistä, mutta lähteneen liikkeelle siitä huolimatta. Heidän mielestään on korkea aika tuoda myös Phuketin saaren joukkoliikenne 2000 -luvulle.

Phuket Newsin asiasta kertovassa jutussa lehti toivoi viranomaisten tällä kertaa tekevän muutakin kuin lausuvan kauniita sanoja ja hymyilevän avajaisvalokuvissa. Lehti vaatii viranomaisia turvaamaan sen, että uusi reittilinja pääsee operoimaan vapaasti vailla häirintää niiltä tahoilta, joita reittiliikenteen lakkauttaminen eniten hyödyttäisi. Tarpeen vaatiessa viranomaiset voivat pyytää poliisia tai jopa armeijaa saattamaan liikenteessä olevaa linja-autoa, mikäli sen toiminta on millään tavalla uhattuna, ehdottaa The Phuket News.

Lehti kutsuu myös kaikkia lukijoitaan, niin turisteja kuin paikallisiakin, käyttämään uutta bussiyhteyttä korostaen sen olevan ainoa keino näyttää saaren joukkoliikennettä tähän saakka monopolisoineelle taksimafialle, että ajat muuttuvat ja mikäli he haluavat pysyä bisneksessä mukana, niin nyt on korkea aika kohtuullistaa kyytien hintoja.

Kaikesta päätellen Phuketissa ollaan täysin kypsiä lavatakseihin ja tuktuk -takseihin ja karmeisiin kyytihintoihin.

Myös Pattayalla seurataan tarkkaan, kuinka Phuketin ”kokeilu” onnistuu. Pattayan lavataksikyydit eivät tosin hinnan kiroissa ole, mutta muu liikenne kärsii huomattavissa määrin siitä, että joukossa on autoja, jotka pysähtyvät minne huvittaa, ryhmittyvät miten sattuu eivätkä edes noudata auton tuulilasin yläpuolelle kirjoitettua reittiään. Säännöllistä reittiä aikataulun mukaan liikennöivät ja ainoastaan bussipysäkeille pysähtyvät ilmastoidut linja-autot voisivat tuoda myös Pattayan joukkoliikenteen 2000 -luvulle.

Sinivalkoisin siiv... ei kun pyörin Phuketissa 28.2. alkaen. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Sinivalkoisin siiv… ei kun pyörin Phuketissa 28.2. alkaen. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: