Tiistaiaamun tv -uutisissa kerrottiin ilmiöstä, johon Toyotalla ajava Luck on myös törmännyt Makron parkkipaikalla.

Kolmoskanavalla ei kerrottu, että kyse on nimenomaan Toyotasta, vaan todettiin ainoastaan ilmiön koskevan “erästä tiettyä automerkkiä”, jota seuraa omituinen riesa.

Juttu on nimittäin niin, että on aikoja ja paikkoja, jolloin Toyotan omistaja ei saa autonsa ovia lukittua muuten kuin avaimella. Kaukolukitus ei onnistu. Kuinka moni meistä parkkeeraakaan autonsa ostoskeskuksen parkkiruutuun ja auton luota pois päin kävellessään painaa luottavaisena kaukolukituksen nappulaa auton avaimessa varmana siitä, että ovet lukittuvat?

Näin ei käynyt Luckin kohdalla eräänä lauantaiaamuna Sukhumvitin varrella olevan Makron pihassa. Onneksi oman Toyotansa kanssa lähistöllä tuskaillut mies varoitti kysymällä, että saitko sinä autosi ovet lukittua? Luck palasi tarkastamaan lukituksen ja toden totta: auki lähtivät kaikki ovet. Kun vielä kolmaskin Toyota ilmestyi samaan parkkiriviin ilman, että sen kuljettaja sai ovia lukittua, piti kolmikko pienen hätäkokouksen. Luck keksi lukita auton ovet avaimella, jonka jälkeen saatiin todeta ovien avaamisenkin olevan mahdotonta kauko-ohjatusti.

Toinen miehistä lähti hakemaan Makron turvamiestä paikalle ja Luck ynnä se toinen mies jäivät vahtimaan autoja. Ihmettelyn aikana kaikille oli selvinnyt ilmiön koskevan ainoastaan Toyota -merkkisiä autoja. Univormupukuisen turvamiehen tullessa paikalle avainten kauko-ohjaimet alkoivat sitten yllättäen toimia. Luck oli jo unohtanut koko tapauksen, kunnes näki aamun tv -uutiset.

– Joku ihan varmasti oli silloin lauantaina myös Pattayan Makron parkkipaikalla kyttäämässä jonkun ihme vempaimen kanssa Toyotalla paikalle tulevia, Luck kommentoi.
– Avaimet alkoivat toimia normaalisti heti, kun se turvamies tuli paikalle. Turvamies ehdotti, että jos me vaan kaikki oltiin yhtäaikaisesti painettu kauko-ohjaimia, mutta niin ei asia ollut. Se toinen mies oli paikalla ennen minua ja havaitsi avaimensa toimimattomaksi jo ennen kuin minä olin edes parkissa. Ja vasta sen jälkeen tuli se toinen Toyota -kuski autoineen paikalle. Joku ihan varmasti yritti jotain ensin siellä Makron pihalla ja nyt näemmä Bangkokissa. Itse ainakin olen nyt tuon uutisen nähtyäni täysin vakuuttunut siitä, että joku on keksinyt keinon häiritä Toyotan avainten kaukolukitus- ja avaussignaalia ja istuu parkkipaikoilla kyttäämässä kenen auto jää lukitsematta ja menee sitten katsomaan olisiko siellä mitään varastettavaa.

Kaikenlaista.

Mitähän siitäkin seuraisi, jos ambulanssin ovet eivät avautuisikaan onnettomuuspaikalla?

Mitähän siitäkin seuraisi, jos ambulanssin ovet eivät avautuisikaan onnettomuuspaikalla?

Share →
%d bloggers like this: