BBC:n toimittaja Jonathan Headia vastaan Phuketissa nostetut kunnianloukkaussyytteet on peruttu.

Toimittaja Head oli keskiviikkona 23.8. Phuketin oikeustalolla kuultavana jutussa, jossa sikäläinen juristi syytti Headia kunnianloukkauksesta hänen vuonna 2015 julkaistusta reportaasissaan. Jutussa Head raportoi havainnoistaan koskien ulkomaalaisten ihmisten eläkekotihuijauksia ja virkavallan korruptoituneisuutta Phuketin saarella. Siitä korruptoituneisuudesta on näilläkin sivuilla jo paljon kerrottu ja tuomioita, siirtoja ja virastapidättämisiä heiluu melkein viikottain, mutta Headin tapauksessa kanteen nostanut juristi oli sitä mieltä, että Head oli tahallisesti saattanut reportaasissaan hänet huonoon valoon ja vaikeuttanut näin hänen liiketoimiaan.

Juttua varten haastateltu brittimies Ian Rance istui myös syytettyjen penkillä samaan juttuun liittyen. Oikeudessa kumpikaan syytetyistä ei myöntänyt syyllistyneensä mihinkään muuhun kuin totuuden kertomiseen.

Thaimaassa nämä kunnianloukkaussyytteet ovat sikäli vakava juttu, että pahimmillaan siitä olisi voinut tulla viiden vuoden ehdoton vankilatuomio.

Oikeudessa kantaja perui toimittajaa kohtaan esittämänsä syytökset, mutta katsoi haastateltavan valehdelleen toimittajalle ja näin ollen juttu Ian Rancea vastaan jatkuu edelleen, ilmoitti BBC:n edustaja keskiviikkona.

Jonathan Head itse iloitsi vapauttavasta päätöksestään Twitterissä seuraavasti:

Kaikki syytteet peruttu.

Kaikki syytteet peruttu.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: