Monella nettisivustolla ja joissain lehdissäkin on yritetty osoittaa Joulupukille olevan mahdotonta viedä lahjoja kaikille maailman lapsille, kun aikaa kuulemma jäisi vain joitain sekunnin tuhannesosia kotitaloutta kohden. Nyt Thaimaansuomalainen osoittaa nämä laskelmat vääriksi.

Ensinnäkin ja kaikkein isoimpana pointtina: Joulupukki ei juuri käy muualla kuin kristityissä kodeissa. Urakka muuttui kertaheitolla huomattavasti helpommaksi, sillä kristittyjä on maailmassa alle kolmasosa maailman väestöstä. Lisäksi maailmassa edelleen on maita, joissa vietetään ns. Pakkasukon päivää Joulun sijasta. Sielläkään pukin ei tarvitse käydä, sillä Pakkasukko hoitaa sen puolen.

Toiseksi: Wikipedian mukaan maailmassa on 39 eri aikavyöhykettä. Näiden välillä sukkuloimalla Joulupukki säästää aikaa niin, että jouluaaton pituus ei olekaan 24 tuntia, vaan se onkin itse asiassa 48 tuntia! Kaksinverroin lisäaikaa taas pukille suoriutua tehtävistään.

Kolmanneksi: Joihinkin koteihin lahjat toimitetaan savupiipun kautta, kuten esimerkiksi Englannissa ja joihinkin suoraan kuusen alle, kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa on tapana. Nämä paikat eivät vaadi pukilta henkilökohtaista käyntiä, vaan yleensä tontut hoitavat sen puolen. Helpottaa hommia mukavasti ja tuo osaltaan lisäaikaa niitä koteja varten, joissa Joulupukki oikeasti vierailee. Joulupukin Amerikan -keikkailu tapahtuu lähinnä tavarataloissa, joissa pukin sijaiset hoitavat senkin puolen. Se on sitä Hollywoodin meininkiä.

Joulupukki tulee!

Joulupukki tulee!

Neljänneksi: Ei kaikkialla maailmassa jaeta lahjoja jouluaattona. Riittää, kun ovat paikoillaan joulupäivän aamuna. Ja jälleen kerran niiden 39 eri aikavyöhykkeen ansiosta joulupäivän aamutunteja onkin kaksi kertaa enemmän kuin ensivilkaisulta luulisi.

Viides ja kaikkein tärkein tekijä on kuitenkin tämä: Pukki tuo lahjoja ainoastaan KILTEILLE lapsille mikä on omiaan lisäämään pukin tehokasta peliaikaa aaton ja joulupäivän aikana.

Lisäksi väittävät, että pukilla olisi jonkinlainen logistinen ongelma, kun kaikki lahjat eivät kuulemma mitenkään voi mahtua Joulupukin rekeen. Missä se on kiveen hakattuna, että niitä rekiä on vain yksi? Tontut toimivat jouluaikaan Joulupukin eräänlaisena varikkotiiminä, joiden tehtävänä on paitsi avustaa lahjojen jakamisessa kolmoskohdassa mainittuihin paikkoihin, niin myös toimittaa lahjoja pullollaan olevia vaihtorekiä sopiviin piiloihin reitin varrelle vaihdettavaksi tyhjenneiden tilalle.

Niinpä niin. Jopa arvostetun TIME -lehden verkkojulkaisussa 22.12. on Chris Wilsonin kirjoittama artikkeli, jossa ei edes huomioida sitä, ettei kaikkialla maailmassa lahjoja jaetakaan ainoastaan 25. joulukuuta ja siitä huolimatta toimittaja näkee täysin mahdolliseksi Joulupukin suoriutua tehtävästään päivässä. Ainakin meille pohjoismaalaisille pukin tervetullut lisäpäivä antaa hänelle runsaasti aikaa vierailla jokaisessa suomalaisessa kodissa, joissa on kilttejä lapsia.

Sitä paitsi me suomalaiset olemme kotoisin Joulupukin maasta, joten meidän ainakin on uskottava ihmeisiin, jos kenen.

Joulupukki menee.

Joulupukki menee.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: