Thaimaansuomalaisen nettisivujen suosio on kovassa kasvussa. Lukijaennätyksiä rikotaan kuukaudesta toiseen ja se on tuonut mukanaan lieveilmiöitä, joita vastaan alamme hiljalleen suojautua.

Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana olemme joutuneet kerran kyberhyökkäyksen kohteeksi, muutaman kerran ovat sivut kaatuneet, postilaatikkoomme on kahdesti istutettu virus ja ylläpidolta on muutenkin tullut viestejä, jonka mukaan jotain olisi syytä pikku hiljaa alkaa tehdä näille asioille.

Erään luottokorttiyhtiön tarjoamalla lounaalla tapasimme Pattayan kupeessa Sattahipissä majaansa pitävän Tony Hanscombin, jolla oli tarjota meille päivittäinen back up -palvelu, 24/7 puhelintuki, viimeistä huutoa olevat virustorjuntamekanismit jne. Keskustelimme tuon lounaan jälkeen Tonyn kanssa pitkään yksityiskohdista ja kun seuraavana päivänä kävimme katsomassa nettisivustoa web-engine.net, alkoi meille valjeta, että tämä on juuri sitä, mitä tässä ollaankin jo etsitty. Illinoisin osavaltiossa toimiva Chicago Data Center tai toisena vaihtoehtona esiin tullut teksasilainen palvelin tarjoavat meille käytännössä rajattoman kapasiteetin lego -palikoiden tapaan lisättävien kovalevyjen myötä.

Uudistuksen yhteydessä myös sivuston ilmettä uudistetaan. Luvassa on ihan oikea nettikauppa ostoskärryineen ja maksukäytäntöineen. Lisäksi kauppaan tulee jatkossa muutakin Thaimaa-aiheista tavaraa kuin kirjoja. Tarjolle tulee ainakin t-paitoja, julisteita ja muuta helposti postitettavaa. Maksullisten sisältöjen aika alkaa myös jossain vaiheessa häämöttää, mutta vaikka siihen mentäisiinkin, niin täällä on jatkossakin oleva myös maksutonta sisältöä.

Pysyvää on se, että Thaimaansuomalainen jatkaa Thaimaa -aiheisena uutissivustona, johon naapurimaista uutisoidaan silloin tällöin jotain suomalaisia kiinnostavaa, kuten uusista lentoreiteistä Helsingistä Vietnamiin tms. Painopiste pysyy kuitenkin vankasti Thaimaassa, sillä tavoitteemme on jatkossakin olla se paras lehti Thaimaasta suomalaisille.

Jossain Facebookissa ja jollain muullakin keskustelupalstalla jotkut ovat keksineet olla huolissaan sellaisesta asiasta, että Thaimaansuomalaisen uutiset ovat muualta kopsattuja ja englanninkielestä käännettyjä. Vahvistamme tämän mielellämme ja lupaamme, ettemme jatkossakaan keksi yhtäkään uutista omasta päästämme. Uutislähteemme ovat aika pitkälle samoja kuin esimerkiksi YLEllä tai MTV:llä. Välitämme esimerkiksi AFP:n, Reutersin ja BBC:n uutisia. Channel NewsAsian, Bangkok Postin ja muutaman muun paikallisemman lähteen ansiosta uutisvirtaamme tulee sitten se aasialainen twist.

Lisäksi saamme päivittäin lehdistötiedotteita eri tahoilta ja kirjeenvaihtajamme käyvät myös lehdistötilaisuuksissa tekemässä meille aivan omia uutisjuttuja. Tästä hyvänä esimerkkinä huomenna julkaistava juttu siitä, kuinka eestiläiset juhlivat 100 -vuotiasta maataan Pattayalla lauantaina 24.2. Lehdistötiedotteista vielä sen verran, että ennen yhdenkään julkaisemista varmistamme aina ensin, että niiden lähettäjä on se, joka väittääkin olevansa.

Vielä yksi asia, josta olemme lukijapalautetta saaneet on se, että kaikki Thaimaansuomalaisen jutut on merkitty A Juhana Kerosen kirjoittamiksi. Tämä on johtunut käyttämästämme WordPress -julkaisualustasta, joka automaattisesti merkitsee jutun kirjoittajaksi sen, joka viime kädessä kontrolloi sivuston sisältöä ja tekee julkaisupäätökset. Uudistusten yhteydessä tähänkin asiaan tullee korjaus. Meininki on laittaa nimen paikalle uutislähde tai jutun alkuperäisen kirjoittajan nimi.

Uudistusten pitäisi olla valmiita joskus huhti-toukokuussa, mutta mennään nyt näillä vielä siihen saakka. Taalainmaalle siirtyminen tulee alustavien tietojen mukaan aiheuttamaan palvelussamme 12 tunnin katkoksen, mutta kyllä sen kestää kun kerran hyvää on luvassa.

channel newsasia

Lehdistötiedotteita olemme saaneet mm. Teatteri Jurkalta.

Lehdistötiedotteita olemme saaneet mm. Teatteri Jurkalta.

Tämä tuttu logo jäänee voimaan, mutta senkin suhteen olemme avoimia uusille ideoille.

Tämä tuttu logo jäänee voimaan, mutta senkin suhteen olemme avoimia uusille ideoille.

Share →
%d bloggers like this: