Thaimaan poliisi pidätti maanantaina 29.1. thaimaalaisen naisen epäiltynä italialaisen aviomiehensä murhasta yhdessä ranskalaisen miesystävänsä kanssa.

Thaimaalainen Rujira Iemlamai pidätettiin metsässä lähellä Kamphaeng Phet-Takin raja-asemaa vain päivä sen jälkeen, kun poliisi oli pidättänyt ranskalaisen Amaury Riguardin, 33, samasta rikoksesta epäiltynä. Italialaisen Giuseppe de Stefanin, 61, ruumis löydettiin Phichitin alueen metsästä 19.1.

– Pidätettäessä thaimaalainen Rujira, 38, ei mitenkään vastustellut, vaan lähti hiljaisena poliisin matkaan, kertoi poliisikomentaja Karun Wongjunthalamanee Wang Chaon poliisista. Naista tullaan kuulustelemaan ensi tilassa.

– En tiedä, oli poliisin aiemmin pidättämä ranskalainen Riguard puolestaan vastannut poliisille näiden tiedusteltua häneltä tyttöystävänsä olinpaikkaa.

Pidätysmääräys uusiopariskunnasta oli annettu keskiviikkona 24.1. sen jälkeen, kun poliisin tutkimukset antoivat aiheen epäillä juuri nyttemmin pidätetyn kaksikon ensin surmanneen di Stefanin ja sen jälkeen yrittäneen polttaa ruumiin Bueng Na Rangin alueella sijaitsevassa metsässä. Tapahtumavyyhti alkoi purkautua sen jälkeen, kun Rujiran tytär tämän avioliittoa edeltäneestä suhteesta tunnisti pahasti palaneen di Stefanin ruumiin tämän vartalossa olevasta tatuoinnista, joka oli jäänyt palamatta.

Kotietsinnässä di Stefanien kotoa poliisi löysi sittemmin murhatun aviomiehen di Stefanin vaimolleen osoittaman viestin, jossa luki seuraavasti: ”Olet itse kertonut, että rakastuit minuun ainoastaan minun rahojeni vuoksi. En ole eläissäni tavannut yhtä pahantahtoista ihmistä kuin sinä.” Myös naapurit kertoivat poliisille pitkään jatkuneista perheriidoista.

Poliisin pidättämä ranskalainen Riguard, 33.

Poliisin pidättämä ranskalainen Riguard, 33.

Ja sitten se suomalainen näkökulma

Tämä tarina voisi kertoa myös tapetusta suomalaismiehestä, jolla on 25 vuotta tai sitä enemmän ikäeroa thaimaalaisen vaimonsa kanssa. Kun thaimaalainen nainen menee naimisiin vanhemman eurooppalais-, amerikkalais- tai australialaismiehen kanssa, etsii hän nimenomaan taloudellista turvaa. Jossain vaiheessa kuvioon astuu aina vääjäämättä nuorempi mies. Thaimaalainen tai ulkomaalainen ja sitten onkin nuorikko kahden vaiheilla – raha vai rakkaus.

Surullisen käänteen tarina saa silloin, kun thaimaalaisnainen nuoren miesystävänsä kanssa keksii, että kummankin voi saada kunhan jollain konstilla ensin päästään tuosta vanhasta käppänästä eroon. Ne miehet, jotka näissä tilanteissa ovat olleet niin onnekkaita, että ovat menettäneet ainoastaan vaimonsa, rahansa ja thaimaalaisen omaisuutensa hyppivät sitten kerrostalojen katoilta, löytyvät hirttäytyneinä hotellihuoneistaan tai käyvät parhaassa tapauksessa toivotonta oikeustaistelua thaimaalaista ex-puolisoaan vastaan.

Thaimaansuomalaisen toimituksen tietoon on vuosien saatossa tullut monta tällaista suomalaistakin esimerkkiä. Luckilta on usein käynyt nuori thaimaalaisnainen joko itse tai edustajansa välityksellä kysymässä, että mitä hän suosittelee tehtäväksi, kun nuoremman miehen matkaan tekisi mieli, mutta vanhan aviomiehen omaisuuteen pitäisi sitä ennen päästä käsiksi. Tämä on täyttä realismia Thaimaassa ja voidaankin perustellusti sanoa vanhenevan ulkomaalaismiehen olevan jopa onnekas, mikäli nuorikko lähtee nuoremman miehen sijasta rikkaamman miehen matkaan. Se on omaisuuden ja hengen kannalta paras mahdollinen vaihtoehto.

Mikäli 25 -vuotias thaimaalaisnainen menee naimisiin 70 -vuotiaan ulkomaalaismiehen kanssa, niin se on korkeintaan järkiavioliitto. Rakkautta siinä ei ole.

Täältä löytyi di Stefanon ruumis. Se olisi voinut olla vaikka Korhosenkin.

Täältä löytyi di Stefanon ruumis. Se olisi voinut olla vaikka Korhosenkin.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: