Uutta Mielensäpahoittajaa kuvataan jo. Pääosassa nähdään tällä kertaa Heikki Kinnunen.

Thaimaalaiset marjanpoimijat alkavat olla niin oleellinen osa Suomen kesää, että heitä alkaa ilmestyä jo suomalaisiin elokuviin, television sketseihin, lehtien palstoille ja jopa radion ajankohtaisohjelmiin. Milloin on riitaa maanomistajan kanssa ja joskus on palkkoja jäänyt saamatta ja rikollinen “työnvälittäjä” on rahastanut julmasti Thaimaan päässä hyvään hankkeeseen pyrkivää poimijaa jne. Yhtä kaikki, thaimaalaiset marjanpoimijat ovat mitä ilmeisimmin tulleet jäädäkseen.

Marjanpoimijoihin kriittisesti suhtautuvien kannattaisi ehkä miettiä, että eikö olekin virkistävää, kun ulkomailta tulee Suomeen myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät ensi töikseen hakeudu vastaanottokeskuksiin kyselemään, että “koskas täällä syödään” ja sano, että “rahuakin pittäis suaha”, vaan painavat hommia 12 tuntia/vrk seitsemänä päivänä viikossa neljän kuukauden ajan ja palaavat sitten koteihinsa käymättä kertaakaan veronmaksajien lompakolla? Ainakin Thaimaansuomalaisen mielestä Suomi tarvitsee paljon mieluummin tällaisia ihmisiä kuin näitä nykyisiä mamuja, joiden kaikkinainen arvostelu on aina rasismia ja vihapuhetta vaikka se tosiasioihin perustuisikin.

Viime viikonvaihteen Ilta-Sanomissa Heikki Kinnunen kertoo tulevasta filmiprojektista ja ennen kaikkea kuvauksissa mukana olleista thaimaalaisista marjanpoimijoista, joiden kanssa mies kertoo pitäneensä todella hauskaa. Thaitakin mies kertoo yrittäneensä opetella. Lue juttu allaolevasta linkistä:

IS:n juttu

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun... (kuva IS)

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun… (kuva IS)

Share →
%d bloggers like this: