Thaimaan liikenneministeriö ilmoitti maanantaina 18.12. uusista liikennesakkoperusteista ja liikennesakkojen maksutavoista.

Positiivista tässä on ennen kaikkea se, että toistuvista liikennerikkomuksista alkaa Euroopassakin tunnetun pisteytysjärjestelmän ansiosta saada väliaikaisia tai jopa pysyviäkin ajokieltoja, mikäli autoilija ei ota sakoista opikseen. Pysyvä ajokielto merkitsee uuden ajokokeen suorittamista ennen kuin ajokorttinsa voi saada takaisin.

Negatiivista uudessa järjestelmässä on liikennettä valvovan poliisin kannalta se, että kun sakkonsa voi maksaa vastaisuudessa pankkiin tai pankkiautomaatissa, niin ne loppukuun ylimääräiset ratsiat tulevat jatkossa varmasti loppumaan, kun lisäansiomahdollisuuksia ei niiden myötä tarjoudu. Turha sitä on kaunistella: Thaimaan liikennepoliiseille on ollut merkittävä tulonlisä sakottaa ulkomaalaisia vuokramopoilijoita, joilla ei ole esittää muuta ajokorttia kuin oman maansa kansallinen ajokortti. Jostain syystä sillä saa mopon vuokrattua, mutta liikenteessä siitä saa sakot.

Parhaan esimerkin thaimaalaisten liikennepoliisien sakotuskäytännöistä taisi kertoa suomalainen Jouni, joka thaimaalaisen vaimonsa kanssa joutui valtatiellä poliisin pysäyttämäksi ja kysyi tältä, että mistäs minua tällä kertaa sakotetaan?

– En tiedä vielä, vastasi poliisi.

Vaikka Suomen ja Thaimaan välillä onkin keskenään sovittu sopimus kansallisten ajokorttien tunnustamisesta, niin liikennepoliisi tulkitsee sopimuksen niin, että suomalainen ajokortti pätee Thaimaassa ainoastaan mikäli sen yhteydessä esitetään kansainvälinen ajokortti. Tien päällä on autoilijan tai mopoilijan paha ruveta väittelemään thaimaalaisen poliisin kanssa vaikka jossain Wienissä tai Genevessä olisi mitä sovittu.

Turvavyöpakkokin Thaimaassa on, mutta jostain syystä tämä on sallittua.

Turvavyöpakkokin Thaimaassa on, mutta jostain syystä tämä on sallittua.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: