Thaimaansuomalainen julkaisi noin kuukausi sitten tiedon Thaimaan valtion jättimäisistä hankkeista Bangkokin ja Rayongin välisellä alueella. Siihen juttuun löytyy linkki tästä. Tässä vastauksia artikkelin johdosta saamiimme lukijakyselyihin.

Mikä rautatie? Mikä valtatie? Mikä tehdas? Onko siellä ulkomaalaisille työpaikkoja?

Tällaisia kyselyitä meille on tullut koko ajan, joten oheisessa kartassa hieman yksityiskohtaisempia tietoja tulevasta:

Tällä kartalla näkyvät nyt jo vahvistetut hankkeet Eastern Seaboardin alueelle.

Tällä kartalla näkyvät nyt jo vahvistetut hankkeet Eastern Seaboardin alueelle.

Kuten kartasta näkyy, on alueelle tulossa elektroniikka-, automaatio-, biomekaniikka-, elintarvike-, auto- ja ilmailualaa palvelevaa teollisuutta sekä kokonainen uusi logistiikkakeskus suurin piirtein niille kohdille, missä Chachoengsaoon johtava tie erkanee Bangkokin ja Pattayan yhdistävästä valtatiestä numero seitsemän.

Aluetta palveleviksi lentokentiksi lasketaan Bangkokissa Don Mueangin sekä Suvarnabhumin lentokentät ynnä Pattayan ja Rayongin aluetta palveleva U-Tapao International, jonne Quatar Airlines kuulemma on alkanut lentää myös Helsingistä Dohan kautta. U-Tapaon alue on muutenkin tiukassa kasvussa: Thaimaansuomalainen ehti jo aikoja sitten julkaista uutisen aluetta koskevasta Aerotropolis -suunnitelmasta, joka tekee alueesta varsinaisen teollisuus- ja palvelukeskuksen. Uusista tiehankkeistakin kirjoitimme enemmän tässä jutussa.

Lisäksi alueelle tulee kaksiraiteinen nopea junayhteys, joka ulottuu Don Mueangin lentokentän alueelta aina Rayongin takana sijaitsevaan Map Ta Phutin satamaan saakka siten, että junan välilastaus- tai -purkupaikkoja osuu niin uuden logistiikkakeskuksen kuin kaikkien alueen kolmen sataman alueille.

Lam Chabangissa sijaitseva LCB -satamaa, Sattahipin satamaa ja jo mainittua Map Ta Phutin satamaa tullaan myös laajentamaan ja ajanmukaistamaan uusien niitä koskevien laatu- ja kapasiteettivaatimusten mukaisiksi.

Mitä niihin työpaikkoihin tulee, niin niiden suhteen ainakin suomalaisten kannattanee aloittaa tutustuminen kauppakamari Thai-Finland Chamber of Commerce -nettisivuihin. Sieltä löytyy tietoa jäsenyrityksistä, kontaktihenkilöistä, tulevista tapahtumista jne. Sivuille pääsee helpoiten klikkaamalla tästä.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: