Tällä kertaa ovat bangkokilaiset taksiautoilijat nousseet barrikadeille uusia laiteasennuksia vastaan.

Mikähän siinä on, että thaimaalaiset taksiyrittäjät eivät millään tunnu ymmärtävän, ettei asiakasta voi loputtomiin kyniä ilman että asiakkaiden etuja ajavat järjestöt ryhtyvät vastatoimiin?

Viimeisin poru on noussut siitä, kun yksityisomistuksessa oleviin Bangkokin kelta-vihreisiin taksiin pitäisi nyt asentaa taksamittarit, GPS -paikantimet ja vielä asiakkaiden turvaksi hätäkatkaisin, jonka avulla nämä halutessaan pääsevät ulos autosta. Ei käy! Ei kannata! Liian kallista, kuuluu huuto taksinkuljettajapuolelta ja rivien välistä näkee jokainen sisälukutaitoinen selvästi ettei siitä mitään tule, jos asiakas pääsee taksamittarista näkemään mitä se kyyti oikeasti maksaa ja vielä GPS:tä mikä on suorin reitti paikasta A paikkaan B. Ei todellakaan kannata sellainen meininki.

Department of Land Transportin määräys uusista laiteasennuksista astui voimaan 9.11. ja on nyt Bangkok Postin mukaan johtanut siihen, että yksityisiä taksiautoilijoita edustava Professional Association of Public Taxi Motorists on 28.11. valittanut päätöksestä väittäen sen toteuttamisen olevan mahdotonta yksityisille taksiautoilijoille.

Kerrataanpa vielä: Taksinkuljettajia edustavan yhdistyksen mukaan taksamittarien asentaminen takseihin on täysin ylipääsemätön rasti.

Yhdistyksen edustajan, puheenjohtaja Woraphol Kaemkhuntodin mukaan uudet laiteasennukset maksavat lähes 30.000 bahtia autoa kohden ja tämä on täysin mahdoton satsaus yrittäjälle, joka taksiautostaan on jo maksanut keskimäärin miljoona bahtia. Moni on ostanut autonsa osamaksulla ja maksaa siitä noin 18.000 bahtia kuukaudessa, Woraphol toteaa Bangkok Postille.

Thaimaansuomalainen ei enää jaksa kommentoida sitä, miltä tämäkin sotku eurooppalaisissa silmissä näyttää. Mitäs tultiin tähän idän ihmemaahan.

Taksit taistelevat kynsin hampain saavuttamastaan edusta kyniä etenkin ulkomaalaisilta järjettömiä ylihintoja kyydeistään. Kuva Pattayalta.

Taksit taistelevat kynsin hampain saavuttamastaan edusta kyniä etenkin ulkomaalaisilta järjettömiä ylihintoja kyydeistään. Kuva Pattayalta.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: