Tälläkin sivustolla, kuten monessa muussakin uutismediassa, on käsitelty Suomessa verottajan tekemää naurettavaa talkooateriaetupäätöstä ja Thaimaassa tehtyä päätöstä siivota Bangkok ns. katuruokakioskeista. Molemmat päätökset ovat julkisen painostuksen edessä hieman muuttuneet.

Sen jälkeen, kun Suomen lehdistössä oli laajasti ihmetelty verottajan päätöstä tehdä talkoomakkaroista veronalainen ateriaetu, asia josta Lyly Rajala tälle sivustolle kirjoitti, on verottaja korjannut tulkintaansa siten, että talkoissa tarjottavat nuotio- tai grillimakkarat eivät ole veronalaista ateriaetua. Sama pätee esim. muurinpohjalettuihin. ”Talkooruokailu katsotaan veronalaiseksi ateriaeduksi vain siinä tapauksessa, että tarjoilu tapahtuu ravintolassa”, korjatussa päätöksessä todetaan.

Veronalaista talkookyrsää?  Jo on aikoihin eletty.

Veronalaista talkookyrsää? Jo on aikoihin eletty.

Niinikään Bangkokin katujen ”puhdistusoperaatio” ruokavaunuista on peruttu runsaan mediahuomion ansiosta/syystä, katsantokannasta riippuen. Hallituksen tiedottaja kenraaliluutnantti Sansern Kaewkamnerd tiedotti ”ulkomaisen median” käsittäneen hallituksen aikomuksena olleen ruoan myynnin kieltämisen Bangkokin kaduilla, vaikka tarkoitus oli ainoastaan jätehuollosta ja liikenteen sujumisesta huolehtiminen. Tiedottajan mukaan hallituksen edustajat ovat saaneet lukuisia valituksia niin paikallisilta asukkailta kuin turisteiltakin koskien jalkakäytävien tukkoisuutta ruoka- ja myyntivaunujen viedessä paikka paikoin kaiken tilan. Tästä syystä hallitus on nyt ryhtymässä yhteistyöhön katukauppiaiden kanssa kulkemisen helpottamiseksi sekä yleisestä hygieniasta huolehtimiseksi.

Tämän viimeksi kuullun version mukaan ”hallitus on aina ollut sitä mieltä, että katukioskien ruoka on tärkeä osa Thaimaan ainutlaatuista identiteettiä, jonka ansiosta myös ulkomaalaisille avautuu mahdollisuus maistaa herkullista Thai -ruokaa edulliseen hintaan.”

Tärkeä osa "ainutlaatuista kansallista identiteettiä".

Tärkeä osa ”ainutlaatuista kansallista identiteettiä”.

On ääni muuttunut kellossa siitä, kun sitä katumyyntikieltojuttua tehtiin.

Share →
%d bloggers like this: