Suvarnabhumin lentokentällä käsimatkatavaroita tarkastava nainen on pidätetty jäätyään kiinni rahan varastamisesta kiinalaisen turistin käsilaukusta.

Turvatarkastaja oli ulkopuolisen turvafirman palveluksessa. Firman, joka jokunen aika sitten sai tunnustusta täkäläiseltä ilmailuhallitukselta (The Airports of Thailand) lentokenttien maaliikenteen turvatoimien hoitamisesta. Naisen nähtiin turvakameran kuvassa varastavan kiinalaisnaisen käsilaukusta 4.000 Kiinan yuania, joka arvoltaan vastaa lähes 20.000 Thaimaan bahtia (n. 520 €).

Nainen myönsi rikkeensä välittömästi, mutta sanoi sen olleen ehdottomasti ensimmäinen kerta ja tapahtuneen melkoisen mielenkuohun vallassa. Lentokentän apulaisjohtaja Kittipong Kittikachom totesi, etteivät kuulustelijat aivan ensi kuulemalta naista uskoneet, sillä turvakameroiden kuvissa hän näytti hyvin asialliselta sekä tietoiselta siitä, kuinka turvakameroiden kuvakulmia pimennettiin.

Jatkotutkimusten lopputuloksia odotellessa lentokenttäviranomaiset ovat informoineet kiinalaisturistia varkaudesta ja ilmoittaneet, kuinka hän saa rahansa takaisin.

Suvarnabhumin lentokenttä on muutenkin viime aikoina niittänyt mainetta paikkana, jonka ravintolapalvelut on hinnoiteltu täysin yli, jonka verovapaista myymälöistä ei saa kuittia ostoksistaan ja joiden myymälöiden henkilökunta yrittää kiristää asiakkailta rahaa, etteivät ilmoittaisi poliisille ilman kuittia myymälöistä viedyistä “varastetuista” tavaroista. Thaimaansuomalainen on uutisoinut näistä asioista aiemminkin mm. tällä tavoin.

Tässä kuvassa näkyy, kuinka lähes 20.000 bahtia vaihtaa omistajaa.

Tässä kuvassa näkyy, kuinka lähes 20.000 bahtia vaihtaa omistajaa.

Share →
%d bloggers like this: