Pyrkimyksissään lyhentää passintarkastukseen kuluvaa aikaa ja siihen oleellisesti liittyviä jonoja on Suvarnabhumin lentokenttä alkanut kokeilla automaattista passintarkastusta.

Kokeilun ensimmäisessä vaiheessa automaattisesta passintarkastuksesta pääsee läpi Singaporen passilla. Vastavuoroisesti Singaporen lentokentällä on aloitettu samanlainen kokeilu thaimaalaisten iloksi ja riemuksi. Kun tietää kuinka paljon thaimaalaiset matkustavat ulkomaille ja muistaa Singaporen väkiluvun, niin lienee perusteltua sanoa kokeilun alkaneen erittäin varovaisissa merkeissä.

Yhtä kaikki, mikäli ”autogate” todetaan toimivaksi tullaan kokeilua laajentamaan myös Don Muangin, Pattaya U-Tapaon ja Phuketin lentokentille. Tässä vaiheessa myös muiden maiden kansalaiset pääsevät osallisiksi kokeilusta. Suvarnabhumin lentokentällä 19.8. järjestetyssä avajaistilaisuudessa kerrottiin, että lupia automaattiseen passintarkastukseen tullaan myöntämään maakohtaisesti hakemusten perusteella. Valintakriteereinä ovat kunkin maan matkustajamäärät ja etenkin niiden kasvupotentiaali Thaimaahan. Ehkä me suomalaiset jonotetaan jatkossakin sinne perinteiseen tarkastukseen?

Ensin oli Watergate ja viime vuonna Ylegate. Uusimpana joukkoon liittyy nyt tämä Suvarnabhumin lentokentän autogate.

Ensin oli Watergate ja viime vuonna Ylegate. Uusimpana joukkoon liittyy nyt tämä Suvarnabhumin lentokentän autogate.

Share →
%d bloggers like this: