Suurlähettiläämme Satu Suikkari-Kleven esikuntineen oli Pattaya Suomi -seuralla kertomassa suurlähetystön toiminnasta perjantaina 3.3. klo 11 alkaen.

Suomi -seuran tilat olivat aivan turvoksissa porukkaa, kun saavuimme paikalle viittä vaille 11 perjantaiaamuna. Tämä oli se vuosittain Pattayalla järjestettävä tilaisuus, jossa suurlähetystö kertoi toiminnastaan, niihin liittyvistä uudistuksista sekä joitain asioita koskevista muuttuneista säädöksistä. Mukanaan suurlähettiläällämme oli konsuli Raimo Pahkasalo sekä viisumiasioista Suomen suuntaan vastaava tiimin vetäjä Ville Valo (Joo-o. Ihan niin kuin HIM -yhtyeen keulakuva, mutta muuten täysin eri oloinen mies). Edelleen puhujajoukkoon kuului ammattinsa puolesta Thaimaan viisumiasioista tietävä Hans Lankari Co.,Ltd:n Jouni Ollila.

Tilaisuuden avaussanat lausui vieraat tervetulleiksi toivottanut Pattaya Suomi -seuran pj. Risto Nyman.

Tilaisuuden avaussanat lausui vieraat tervetulleiksi toivottanut Pattaya Suomi -seuran pj. Risto Nyman.

Jossain Bangkokissahan suurlähetystö on osa jokapäiväistä elämää, mutta esimerkiksi Pattayalla tai Hua Hinissä suurlähetystön vierailu on aina iso asia ja niinpä Suomi -seuraankin oli siunaantunut porukkaa niin paljon, että tuoleja piti lainata naapureilta saakka, eikä sekään riittänyt. Osa porukasta seisoskeli kadun puolella, mutta onneksi Suomi -seuran äänentoisto oli tilanteen tasalla. Kaikki kuulivat, mitä puhuttiin.

Suurlähettiläs Satu Suikkari-Kleven kertoi ensimmäisestä puolesta vuodestaan Bangkokissa ja siitä, mihin suuntaan suurlähetystö hänen johdollaan pyrkii menemään.

Suurlähettiläs Satu Suikkari-Kleven kertoi ensimmäisestä puolesta vuodestaan Bangkokissa ja siitä, mihin suuntaan suurlähetystö hänen johdollaan pyrkii menemään.

Suurlähetystön asiakaspalvelusta vastaava konsuli Raimo Pahkasalo kertoi omassa puheenvuorossaan niistä ongelmista, joihin suurlähetystö tietyissä asiakaspalvelutilanteissa aika ajoin joutuu ja vastaili puheenvuoronsa jälkeen yleisökysymyksiin. Pahkasalon puheenvuoron ja erityisesti sen jälkeisten yleisökysymysten jälkeen suurlähettiläämme korosti kansalaispalautteen tärkeyttä ja kertoi lähetystön väen jalkautuvan Thaimaan eri ”suomalaispaikkakunnille” ensisijaisesti juuri näistä syistä. Seuraavan kerran Pattayalla kuulemma kuntavaalien aikaan.

Raimo Pahkasalo vastaa yleisökysymykseen.

Raimo Pahkasalo vastaa yleisökysymykseen.

Ville Valon kerrottua viisumiasioista ja vastailtua yleisökysymyksiin oli vuorossa Jouni Ollila, joka kertoi viime aikoina paljon keskustelua aiheuttaneesta 24 tunnin ilmoitusvelvollisuudesta. Jouni yllätti kuulijansa kertomalla kyseisen lain olleen voimassa jo vuodesta 1979, mutta tulleen ”oikeasti voimaan” vasta viime kesäisten pommi-iskujen jälkeen, kun Thaimaan viranomaisia alkoi tosissaan kiinnostaa, missä ne ulkomaalaiset oikein luuraavat. Huvittavana esimerkkinä hän mainitsi esimerkkitapauksen Pattayalla asuvasta henkilöstä, joka käy viikot Bangkokissa töissä ja mikäli lakia tulkittaisiin sen kirjaimen mukaan, tulisi tällaisen henkilön käydä joka maanantai Bangkokin Immigrationissa kertomassa olevansa nyt viikon Bangkokissa ja viimeistään lauantaina sitten Pattayan Immigrationissa ilmoittautumassa, että täällä ollaan taas. Onneksi tähän ei sentään tarvitse mennä.

Ollila tuntee Pattaya Immigrationissa jonkun majurin, joka oli lakonisesti todennut järjen käytön olevan sallittua näissäkin asioissa.

Suurlähetystön tiedotustilaisuus sai väen liikkeelle.

Suurlähetystön tiedotustilaisuus sai väen liikkeelle.

Se varsinainen tiedotustilaisuus muuten alkoi vasta noin klo 12.30, kun puheet oli pidetty ja yksityiskohtaisemmat keskustelut paikalle saapuneen yleisön ja suurlähetystön edustajien kesken pääsivät alkuun.

Share →
%d bloggers like this: