On tässä lomalla ollut aikaa mietiskellä syntyjä syviä. Siihen on nimittäin pakko olla joku syy, miksi perussuomalaiset saavat vaaleissa näitä “jytkyjä”, miksi niistä yht’äkkiä tulee yksi Suomen valtapuolueista ja miksi joku Suomi ensin -liike telttailee Rautatientorilla tai missä ikinä ne nyt sitten olivatkaan.

Kaikkien näiden asioiden yhteydessä on aina nostettu esille maahanmuuttovastaisuus, vihapuheet (ent. persupuheet), rasismi ja jostain kumman syystä siihen yhdistetty äärioikeistolaisuus. Mikäli äärioikeistolaisuus liittyy maahanmuuttovastaisuuteen, niin tarkoittaako se sitten sitä, että äärivasemmistolaisuus merkitsee joka ainoan rättipääsivarimuslimihomon vapaata oikeutta tulla Suomeen elelemään veronmaksajien rahoilla? Tarkoittaako se sitä, että suomalaisten veronmaksajien rahoilla pitää rakentaa muslimeille moskeijoita, asuttaa täysin taistelukykyisiä syyrialaismiehiä mukamas sotapakolaisina ilmaiseksi jo muutenkin asuntopulassa vaikeroimaan maahan ja kannattaako Suomen hallitus ylipäätään sitä, että naiset ja lapset jätetään sodan jalkoihin kun miehet muuttavat vauraampiin pohjoismaihin?

Tarkoittaako äärivasemmistolaisuus sitä, että näitä asioita suositaan ja äärioikeistolaisuus sitä, että niihin suhtaudutaan negatiivisesti?

Jos nyt jätetään puoluepolitiikka niille, jotka sitä työkseen tekevät, niin miksi ylipäätään Suomessa pitää puhua koko ajan maan omien kansalaisten suhtautumisesta maahanmuuttajiin? Johtuisiko se ehkä siitä, että Suomen syntyperäiset kansalaiset ovat tyytymättömiä tapaan, jolla johtavat poliitikot kilvan antavat erilaisia etuoikeuksia maahanmuuttajille, koska “Suomen tulee olla demokraattinen ja avoin yhteiskuntajärjestelmä?” Minkä ihmeen takia?

Aurinkomtkojen oppaasta tulin joskus takavuosina lukeneeksi, että “ennen kuin alatte arvostella Espanjaa, niin muistakaa, että Espanja on valtiona olemassa siksi että siellä olisi espanjalaisten hyvä olla.” Miksei tätä samaa oppia voisi soveltaa myös Suomessa?

Täällä Thaimaassa joka ainoan ulkomaalaisen tulee todistaa valtiolle tienaavansa vähintään 640.000 bahtia vuodessa (vai oliko se 800.000 en tiedä, koska ei vähempää voisi kiinnostaa) jotta ylipäänsä saa olla täällä. Mikäli ulkomaalainen meinaa oikein yritystoimintaa ruveta harrastamaan, niin se vaatii työluvan jonka saamisen edellytyksiin kuuluu mm. 2.000.000 bahtin osakepääoma ja neljä thaimaalaista työntekijää, joille maksetaan vähintään minimipalkka ja asiaankuuluvat sosiaaliturvamaksut. Muuten se on hasta la vista, baby ja kiva kun kävit, mutta nyt soromnoo.

Mikäli Suomi kohtelisi maahanmuuttajiaan samalla tavalla, niin varmasti myös suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttajiin muuttuisi. Maahanmuuttaja nähtäisiin voimavarana eikä julkisissa tiloissa maleksivana raiskaajaelättinä, jonka etnistä taustaa ei saa paljastaa edes sen jälkeen, kun tuomio on lainvoimainen.

Vai ventataanko seuraavaa jytkyä? Jostainhan ne jytkyt tulevat.

Share →
%d bloggers like this: