Suomi.fi on kansalaisille suunnattu verkkopalvelu, joka muodostaa ulkosuomalaisille oivan oikotien julkisiin palveluihin.

Palvelu tarjoaa apua ihmisille, jotka haluavat tavoittaa jonkun suomalaisen viranomaisen jotain tiettyä asiaa koskien. Kun kirjautuu palveluun esim. pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella saa kertaheitolla käyttöönsä kaikki KELAn, tullin tai vaikka TRAFIn palvelut. Lisäksi sinne voi perustaa sähköisen postilaatikon viranomaistiedotteita varten. Sähköinen kanssakäyminen viranomaisten kanssa sujuu veroilmoituksesta opintotukipäätöksiin, luvataan Suomen Silta -lehden asiaa koskevassa uutisessa. Viestipalvelu toimii niin viranomaisilta kansalaisten kuin kansalaiselta viranomaistenkin suuntaan. Siitä on luvassa myös mobiilisovellus, joka toteutuessaan mahdollistaa asioinnin viranomaisten kanssa missä ja milloin vain.

Sivusto myös opastaa oikeisiin palveluihin

Kaikkein tärkeimpänä osana Suomi.fi -verkkopalvelua Suomen Silta nostaa esiin ns. opastavat sisällöt. Ne selvittävät kansalaiselle julkishallinnon kiemuroita eri elämtilanteissa. Tällaisia voivat olle esimerkiksi paluumuutto Suomeen tai jonkun läheisen kuolema ulkomailla. Lisäksi on monia tilanteita, jolloin täytyykin asioida useamman kuin yhden viranomaisen kanssa. Tästä hyvänä esimerkkinä käyköön avioliiton solmiminen ulkomailla ja sen virallistaminen Suomessa.

Kaikki julkisia palveluja tarjoavat organisaatiot kunnista ministeriöihin on velvoitettu kuvaamaan palvelunsa yhdenmukaisesti sivuston palvelutietovarastoon. Henkilökohtaisempaa palvelua tarvitseva näkee sieltä kätevästi myös kunkin palvelun asiointipisteiden sijainnit sekä reittitiedot niiden luokse.

Suomi.fi ei vielä ole aivan valmis, mutta sitä kehitetään koko ajan. Yhä useamman palveluorganisaation mukaan saaminen sivustolle takaa sen, että meillä vuoden 2018 lopussa on jo paljon kattavampi ulkosuomalaispalvelu verkossa kuin tällä hetkellä on.

Myös uutta passia voi hakea Suomi.fi -palvelun kautta.

Myös uutta passia voi hakea Suomi.fi -palvelun kautta.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: