Nyt, kun Thaimaan edesmenneen kuningas Rama IX:n hautajaiset on saatu kunnialla ainakin julkisten tapahtumien osalta päätökseensä eivätkä ne enää ole ykkösuutinen, on Suomikin jälleen päässyt esille tämän aamun uutisissa.

Kaikkialla Aasiassa näkyvä englanninkielinen Channel NewsAsia nosti aamukuuden uutisissaan esille Suomen EU -aloitteen kesäaikaan siirtymisen lopettamiseksi. Uutinen on päivätty Helsinkiin.

Channel NewsAsian mukaan Suomen parlamentaarinen liikenne- ja kommunikaatioasioita käsittelevä komitea olisi jättänyt asiasta suosituksen maan hallitukselle saatuaan sitä ennen 70.000 suomalaisen allekirjoittaman kansalaisaloitteen käytännöstä luopumiseksi. Keäajan alkuperäinen tarkoitus on ollut paremman hyödyn saaminen päivänvalosta kesäisin. Euroopassa kesäaikaa noudatetaan uskollisesti, mutta muualla maailmassa siitä ei juurikaan välitetä.

Suomalaisten mukaan kellojen siirtäminen aiheuttaa nukkumisvaikeuksia, tehottomuutta työelämässä ja väitetäänpä sillä olevan jopa terveydellisiä vaikutuksia.

Thaimaansuomalainen ihmettelee miksei Suomi voisi itsenäisesti päättää jättää kesäajan väliin ja olla edes kesäaikaan samassa ajassa muun Euroopan kanssa? Channel NewsAsia puolestaan huomautti, ettei Suomen kesän yöttömässä yössä jollain kesäajalla ole muutenkaan samanlaista merkitystä kuin esimerkiksi Etelä- ja Keski-Euroopan maissa.

Jos yölläkin on tällaista, niin mihin ihmeeseen sitä kesäaikaa oikein tarvitaan?

Jos yölläkin on tällaista, niin mihin ihmeeseen sitä kesäaikaa oikein tarvitaan?

Sitten ikävämpiin uutisiin

Samassa uutislähetyksessä nähtiin myös kuvaa Raaseporista. Kuvassa nähtiin millaista jälkeä syntyy junan ja armeijan miehistökuljetusauton yhteentörmäyksessä. Onneksi Channel NewsAsia oli otsikoinut juttunsa siten, että se oli nimenomaan JUNA, kun törmäsi armeijan miehistökuljetusautoon eikä toisinpäin. Toivotaan, että myös valtaosalta aamu-uutisten katsojista jäi huomaamatta, että kiskoilla kulkevan junan on aika mahdotonta tehdä minkäänlaisia väistöliikkeitä, mikäli joku kuuno ajaa sen eteen.

Hieman toisella tavalla otsikoituna uutinen olisi helposti saattanut koetella Suomen Armeijan havainto-, reaktio- ja ajoneuvojensa hallintakyvyn uskottavuutta.

Kuinkas se nyt jo edesmennyt entinen puolustusvoimien ylipäällikkö erään myllykirjeensä aloittikaan? Saatanan tunarit?

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: