Suomen HIV -tukikeskuksen, tuttavallisemmin HIVPointin, uusi tukihenkilö Tero Vuorimies saapuu Thaimaahan tänään sunnuntaina 13.8.

Varsinaiselta ammatiltaan Vuorimies on palomies, mutta järjestämänsä vuorotteluvapaan ansiosta hän voi tämän talven aikana asua Thaimaassa ja vastailla suomeksi tukipuhelimeen, josta saa neuvontaa mahdollista HIV -tartuntaa epäilevien henkilöiden kysymyksiin, tietoa PEP -estolääkityksestä ja paikoista, mistä kukin alueellaan voi käydä testeissä tai lääkitystään hakemassa.

Kuvaansa Vuorimies ei halua julkisuuteen samasta syystä kuin edeltäjänsäkään, eli hän ei halua tilannetta, jossa juttelee jonkun kanssa vaikka hyvistä pizzapaikoista ja joku saa siitä päähänsä HIV -tukihenkilön siinä taas jakavan neuvontaa avun tarvitsijalle.

Ensi töikseen Vuorimies suuntaa Krabille ja sieltä Phuketiin kartoittamaan tulevan sesongin matkustajamääriä ja suomalaisturistien suosimia paikkoja paikkakunnilla. Sen jälkeen vuorossa ovat Hua Hin, Bangkok ja Pattaya.

Mainittakoon, että HIVPointin tukihenkilön lähettäminen Thaimaahan vuosittain on suomalaisille veronmaksajille erittäin kannattavaa puuhaa, sillä kun yksi HIV -tartunta maksaa yhteiskunnalle semmoiset 500.000 euroa, niin ainoastaan yhden tartunnan torjuminen vuosittain täällä suomalaisten suurimmassa yksittäisessä HIV -tartuntojen lähteessä tuottaa jo reilun tuloksen. Viime kaudella torjuttiin tukipuhelimen ansiosta 2 – 3 tartuntaa. Täysin varmaa tietoahan näistä asioista ei ikinä voi olla.

Uuden thaimaalaisen tukipuhelimen puhelinnumero sekä uutuutena HIVPointin Thaimaassa toimiva suomenkielisen neuvontapalvelun sähköpostiosoite tullaan julkaisemaan syksyn ensimmäisissä Pattayan Suomalaisen ja Hua Hinin Suomalaisen numeroissa. Sekä tietysti Thaimaansuomalaisen nettisivuilla.

HIVPointin toiminta Thaimaassa lienee suurelle yleisölle parhaiten tunnettu näistä ilmaiseksi eri Suomi -paikoissa jaetuista lomakondomeista. Turvallisesti Thaimaassa!

HIVPointin toiminta Thaimaassa lienee suurelle yleisölle parhaiten tunnettu näistä ilmaiseksi eri Suomi -paikoissa jaetuista lomakondomeista. Turvallisesti Thaimaassa!

Share →
%d bloggers like this: