Tiesitkö, että sekä Pattayalla että Phuketissa on mahdollisuus ilmaisiin näöntarkastuksiin sekä edullisiin silmälasi- ja aurinkolasihankintoihin siten, että tuotteilla on takuu Suomessa. 

Joitain vuosia sitten vanhan Mediatalon kirjakaupan ovesta tuli sisään suomalais-thaimaalainen pariskunta, jonka asiat olivatkin niin päin, että thaimaalaisella miehellä oli suomalainen vaimo. Se perheen suomalainen osapuoli oli kova lukemaan ja siinä kirjoja valikoidessaan tuli kertoneeksi heidän perheestään mm. sen, että hänen miehensä on optikko. Kertoi heillä olevan paljon suomalaisia asiakkaita kahdesta syystä: Ensinnäkin siksi, että thaimaalainen hintataso on niin paljon suomalaista edullisempi ja toiseksi siksi, että heillä on Suomessa toimiva takuu kaikille tuotteilleen. Tästä piti lähteä ottamaan selvää.

Aidot Voguen silmälasit ovat Thaimaassa paljon halvempia kuin Suomessa.

Aidot Voguen silmälasit ovat Thaimaassa paljon halvempia kuin Suomessa.

100 % EU -standardien mukaiset

Se takuujuttu selkisi helposti, kun Pattaya Opticalin Burachai sitten näytti liikkeessään millaisilla vehkeillä siellä työtä tehdään ja miten. Aasialaisilla standardeilla valmistettuihin linsseihin kun ei EU -maissa takuuta saa, mutta homma muuttuu aivan toiseksi, jos kaikki tehdään EU -standardien mukaisesti. Ainakaan Pattayalla emme tiedä yhdestäkään toisesta liikkeestä, joka toimii näin. Sama pätee luonnollisesti myös kehyksiin.

Sama pätee aitoihin Ray Ban -aurinkolaseihin.

Sama pätee aitoihin Ray Ban -aurinkolaseihin.

Phuketilla Brillit

Vuodet kuluivat ja jossain vaiheessa Burachai sitten tuli maininneeksi, että hänellä on serkku, joka toimii optikkona Phuketin saarella aivan samalla tavalla kuin Pattaya Optical. Samat koneet, samat tuotteet ja samat standardit. Kävimme viime talvena Phuketilla serkkulikkaa tapaamassa ensimmäistä Phuketin Suomalaista tehtäessä. Brillit oli silloin vielä vanhassa paikassaan Karon Beachilla, mutta on nyttemmin muuttanut Kata Beachille. Molemmat liikkeet ovat oivia esimerkkejä siitä, mitä suomalaisen oikeasti kannattaa Thaimaan -lomansa aikana täältä ostaa. Rihkamaa saa Marokosta ja Turkista.

Brillit -optikkoliikkeen uusi myymälätila Kata Beachilla.

Brillit -optikkoliikkeen uusi myymälätila Kata Beachilla.

Share →

3 Responses to ”Suomalaiset” optikkoliikkeet Thaimaassa

  1. Timo K kirjoitti:

    Pitää paikkansa. Olen monena vuonna ostanut/teettänyt lasit ko. likkeessä. Mös takuut on pelannut jos on tarvinnut. Laatu erinomaista ja palvelu hyvää. Monelle vain suomea osaavalle hyvä paikka koska omistaja puhuu ja ymmärtää suomea. Ainakin ennen myös pikku korjaukset mm. ruuvit sai korjattua kun lähetti rillit Tampereelle ja he eteenpäi Pattayalle. Rillit tuli korjattuna suoraan kotiin. No problem

  2. Markku kirjoitti:

    Missä tämä Pattayan liike sijaitsee?

%d bloggers like this: