Siam Oriental Condominiums on hankkinut asukkaidensa käyttöön ajoneuvon, joka sukkuloi Siam Orientalin eri rakennusten, uimarannan ja lavataksireitin väliä neljästi päivässä.

Siam Oriental Tradingin perustaja ja pääosakas Juha Timonen kertoi jo reilu vuosi sitten Thaimaansuomalaiselle, että kulkupeli hommataan sitten, kun Siam Oriental Plaza on valmis.

– Hankinta- ja ylläpitokulut on tarkoitus rahoittaa asukkaiden yhtiövastikkeilla ja jahka se Plaza valmistuu, niin niitä yhtiövastikkeiden maksajia alkaa olla sen verran, ettei se hirveästi niissä (vastikkeissa) tunnu, Timonen kertoi tuolloin.

Sukkulaa onkin hartaasti odotettu, sillä etenkin huonosti liikkumaan pääseville matka ylämäkeen kohti lavataksireittejä on sanalla sanottuna vaikea.

Auto aloittaa liikennöinnin aamukymmeneltä Siam Oriental Garden 2 ja -3 -rakennusten edestä ja jatkaa siitä Plazan kautta Pratamnak Roadille, soi nelosta alas Siam Oriental Condominiumin, Gardenin, Twinsin, Elegance 1:n, Tropical Gardenin sekä Elegance 2:n editse soi viitosta pitkin kohti rantaa ja tulee sieltä ylös soi kuutosta pitkin tulevan Siam Oriental Starin asukkaiden kuljetustarpeet huomioiden aina Thappraya Roadille saakka, josta lavataksit kulkevat niin Pattayalle kuin Jomtieninkin suuntaan. Paluureitti kulkee sitten Pratamnak Roadia pitkin soi kakkoselle, josta laskeudutaan Garden 2- ja Garden 3 -rakennusten eteen.

Vapaamatkustajat

Viime viikonvaihteessa saivat Siam Orientalin asukkaat ällistyksekseen huomata, että Siam Oriental Plazan tiloissa toimiva Pattaya Suomi -seura jakoi jäsenilleen tietoa Siam Orientalin asukkaille tarkoitetun kyytipalvelun reiteistä ja aikatauluista, mikä oli omiaan herättämään huolta Siam Orientalin asukkaiden keskuudessa siitä, että pääsevätkö he käyttämään palvelua itse ollenkaan?

Pattaya Suomi -seuralla on satoja jäseniä ja mikäli he joukolla ottavat palvelun ”omakseen”, niin ei jonkun kahdeksaa ihmistä kuljettavan golf -auton kyytiin mahdu enää ainuttakaan Siam Orientalin asukasta. Käykö tässä nyt niin, että me maksetaan ja ne käyttää, kysyy moni. Aiheesta.

Maalaisjärjellä ajatellen asia ei mitenkään voi olla niin, että jos minä ostan auton ja sinä sitä käytät, niin minun pitää kumminkin se auto maksaa, sen vakuutukset ja ylläpito kustantaa ja vielä bensatkin sinulle ostaa. Toisaalta, tämä on Thaimaa ja aika näyttää miten tässä lopulta käy.

Jotain tämmöistä on luvassa, mutta jos ajatellaan Siam Orientalin asukkaita olevan noin 1.000, niin ei sinne enää ylimääräisiä juuri mahdu.

Jotain tämmöistä on luvassa, mutta jos ajatellaan Siam Orientalin asukkaita olevan noin 1.000, niin ei sinne enää ylimääräisiä juuri mahdu.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: