Maaseudulta on tullut sadottain ellei tähän keskiviikkoon 25.10. mennessä jo jopa tuhansittain ihmisiä leiriytymään Bangkokiin perustettujen yhdeksän muistopaikan edustalle varmistaakseen sen, että pääsevät katsomaan edesmenneen kuninkaan tuhkausta paikkojen taulutelevisioista.

Heitä alkoi tulla jo sunnuntaina telttoineen, huopineen ja kuivamuonavarastoineen. Varustelun tarkoitus on varmistaa, ettei heidän tarvitse luopua “valtaamastaan” paikasta.

Pelkästään Bangkokin Asadang Roadilla voi nähdä satojen ihmisten leiriytyneen jalkakäytävälle, jossa on retkipatjoja ja huopia vieri vieressä sekä tietysti niitä sadevarusteissaan värjötteleviä leiriläisiä.

Myös Sisäministeriön rakennuksen läheiseltä sillalta voi nähdä kaukaa tulleiden ihmisten leiriytyneen Klong Lord -kanaalin varteen ollakseen jonon kärjessä silloin, kun paikkoja jaetaan tähän historialliseen tilaisuuteen 25. – 26.10. Tuskin koskaan on Thaimaassa nähty mitään vastaavaa.

Tältä se näyttää. Olot eivät ole häävit, mutta näiden ihmisten mielestä kaiken sen vaivan arvoiset.

Tältä se näyttää. Olot eivät ole häävit, mutta näiden ihmisten mielestä kaiken sen vaivan arvoiset.

Kuvaan kuuluu myös se, että kaikki bangkokilaishotellit ovat tällä hetkellä täyteen buukattuja. Toisin kuin yleensä, jolloin enemmistö hotelliasukkaista on ulkomaalaisia, on thaimaalaisilla nyt selkeä enemmistö hotellien asiakaskunnasta. Muistopaikkojen läheisimmistä hotelleista raportoidaan, että jopa 50 % asukkaista on bangkokilaisia!

Rankkasateista huolimatta yhdenkään leiriytyjän ei ole nähty jättävän paikkaansa, sillä kaikki haluavat olla mukana historiallisessa tapahtumassa, joka osuu kohdalle ainoastaan kerran elämässä.

Thaimaan viranomaiset kertovat avaavansa katselupaikat torstaina kello viisi aamulla. Kaikkien paikoille päästettyjen täytyy olla varustautuneita henkilöllisyystodistuksillaan sekä asianmukaisesti pukeutuneita. Lisäksi paikallisten hotelli- ja ravintolayrittäjien kanssa on sovittu, ettei minkäänlaisia viihdetilaisuuksia järjestetä 23.-29.10. muistopaikkojen välittömässä läheisyydessä, mutta hotellit ja ravintolat toki saavat olla normaalisti avoinna.

Kaduille leiriytyneiden ihmismassojen oloa on paikallisten hotelliyrittäjien toimesta helpotettu siten, että he pääsevät vapaasti käyttämään hotellien vessoja 26.10.

"On tämä kaikki sen arvoista."

“On tämä kaikki sen arvoista.”

Lähde: PBS English News

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: