Tiesitkö, että sähkötupakat ovat laittomia Thaimaassa?

Bangkok Postin mukaan poliisi on tehnyt ratsian Kanchanaburissa sijaitsevaan varastoon ja takavarikoinut sieltä 57 sähkötupakkaa, 2.849 nikotiininestepulloa ja 555 muuta aiheeseen liittyvää tarviketta yhteisarvoltaan kolme miljoonaa bahtia (n. 77.000 €).

Ratsian ja takavarikkojen yhteydessä myös varaston omistaja, 45 -vuotias Trisak Sirichumsaeng pidätettiin epäiltynä laittomasti maahantuotujen tupakointituotteiden hallussapidosta.

Thaimaan poliisi pääsi Sirichumsaengin jäljille pidätettyään Bangkokissa kaksi internetissä sähkötupakkatuotteita kaupitellutta miestä, joiden kuulustelut johtivat perjantaina 18.8. ratsattuun varastoon. Kanchanaburissa pidätetty Sirichumsaeng puolestaan kertoi poliisille toisen Bangkokissa pidätetyistä miehistä olleen nettisivuston ”TK Gadget” ylläpitäjä, joka oli kaupitellut hänen maahantuomiaan sähkötupakoita laillisen tavaran, mm. ilmanraikastimien ohessa. Samassa yhteydessä Sirichumsaeng antoi poliisille myös kahden muun jälleenmyyjän nimet ja heitä etsitään nyt.

Poliisi haluaa varoittaa ihmisiä sähkötupakoiden ostamisesta ja hallussapidosta. Thaimaan lakien mukaan ainoastaan tupakan lehdistä tehtyjä tupakkatuotteita saa laillisesti tuoda maahan ja myydä Thaimaassa. Tämän lain nojalla täkäläinen Kauppa- ja Teollisuusministeriö on kieltänyt sähkötupakoiden ja niihin liittyvien tuotteiden maahantuonnin ja myynnin. Ostamista ei erikseen ole kielletty, mutta jos kerran hallussapitokin on rangaistava teko, niin ei muuta kuin tupakat pois ja piiput piiloon, suosittelee Thaimaansuomalainen.

Että tämmöinen takavarikko tällä kertaa. (Kuva: Bangkok Post)

Että tämmöinen takavarikko tällä kertaa. (Kuva: Bangkok Post)

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: